Francuska kompanija BubbleTree na čelu s arhitektom Pierreom Stéphaneom Dumasom u prekrasnoj jordanskoj pustinji Wadi Rum poznatoj i po imenu Dolina mjeseca osmislila je luksuzni kamp koji vam omogućava jedinstveni način uživanja u zapanjujućem krajoliku.

Na raspolaganju vam je boravak u prozirnim kapsulama iz kojih puca prekrasan pogled na okolicu i nebo s milijun zvijezda. Za razliku od klasičnih beduinskih šatora u kojima vam prijete visoke temperature, dosadni pijesak i prašina te opasni škorpioni, ove kapsule zaštićene su od tih boljki.

Svaka je kapsula klimatizirana, ali i napravljena po ekološkim standardima u želji da se prirodni resursi iskoriste za maksimalno uživanje gostiju. Ovako izgleda beduinski smještaj u pustinji Ovako izgleda beduinski smještaj u pustinji (Foto: Guliver / Thinkstock)

Wadi Rum nalazi se u južnom Jordanu u blizini granice sa Saudijskom Arabijom te je otprilike sat vremena udaljen od glavnog grada Petra. Najviša točka mu je planina Jabal Umm ad Dami koja se izdiže na 1854 metara.

Ovdje se izmjenjuju prekrasni pustinjski krajolici, uski klanci, litice i špilje. Povrh svega, na ovom su prostoru pronađeni arheološki ostaci koji dokazuju naseljenost ljudi u zadnjih 12.000 godina. Ne čudi stoga što je UNESCO stavio Wadi Rum na popis Svjetske baštine.

U videu na YouTubeu pogledajte kako izgleda boravak u smještaju s milijun zvjezdica, a u našoj fotogaleriji otkrijte zašto je Dolina mjeseca jedna od najpoželjnijih pustinjskih destinacija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju