Lijeni, neuredni ili aljkavi sendvič Sloppy Joe američki je klasik i idealan način da iskoristite višak umaka bolonjez; bez obzira na naziv koji mu ne laska, teško ćete mu odoljeti. Sloppy Joea možete i napraviti "iz početka" na vrlo jednostavan način.

Proučite recept za Sloppy Joe i vjerujemo kako ćete sigurno sljedeći puta kada budete kuhali bolognese rado staviti malo više sastojaka da budete sigurni kako će dio ostati za ovaj nenadmašni sendvič. 

Sastojci za Sloppy Joe:

  • 300 g mljevenog mesa
  • 200 g kuhanog graha
  • 100 g slanine
  • 300 g umaka od rajčice
  • sol, papar
  • žličica šećera
  • čili
  • maslac
  • peciva
  • ulje za prženje 

Priprema Sloppy Joea:

 

  1. Zagrijte ulje pa popržite slaninu te dodajte mljeveno meso.
  2. Nakon pet minuta ubacite sitno sjeckani luk.
  3. Dodajte umak od rajčice, šećer i začine pa kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta te ubacite grah. Prema potrebi dolijte vode.
  4. Kuhajte dok se ne reducira u gusti umak pa ostavite neka se malo ohladi.
  5. Za to vrijeme prepolovite peciva i popržite ih na tavi te premažite maslacem. Dodajte umak i poslužite.

Coq au vin: Vrhunac francuske kuhinje koji je obožavao i Cezar Coq au vin - 4 Coq au vin - 3 Coq au vin - 2 +0 Coq au vin - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju