OPG obitelji Pilaš u Viškovcima, na pola puta između Požege i Pleternice, ne može se promašiti iz zraka. Ondje se kraj farme svinja nalazi prvi hrvatski Labirint u kukuruzu.  

Rekord u pronalaženju izlaza drži Brankov sin Patrik; trebaju mu tek dvije minute od starta do cilja, a djeci koja dolaze prvi put treba oko deset minuta. Sin Patrik i kći Petra poznaju sve putove bez obzira na to što labrint neumorno raste. Od 4 tisuće "kvadrata" povećao se na čak 13 tisuća, odnosno tri puta od "najmanje verzije".

Labirint svake godine mijenja izgled, a nakon traktora i prikolice te simpatičnih svinja koje se najbolje vide iz zraka, ove godine na red dolaze kružni oblici.       

Labirint je osmišljen kao zabavna i poučna staza na kojoj djeca vježbaju brzinu, snalažljivost i orijentaciju, ali i upoznaju se s načinima uzgoja bilja i životinja u slavonskom selu. Ondje se organiziraju i rođendanske proslave s animatorima, kao i zabavna natjecanja poput bacanja kukuruza s ramena i utrke u vrećama.



Neka djeca na OPG-u obitelji Pilaš prvi put u životu vide svinju. Kad temperature to dozvole, u ograđenom se dijelu može vidjeti slavonska svinja, bijela te još nekoliko vrsta. Na ulazu u labirint dobiva se karta koja pomaže u traženju pravog puta, ali ponekad se djeca provlače mimo staze kroz kukuruz.

Najviše je trebalo susjedu, koji je nakon pola sata odustao pa počeo mahati i dozivati u pola kukuruzišta. Branko mu je navigirao tako da se popeo na jednu od lovačkih čeki, koje je i postavio radi sigurnosnih razloga. Labirint u kukuruzu otvoren je do 31. listopada dok ne krenu radovi, a idući tjedan planira se i otvorenje. Stiže i novi pano kraj kojeg će se obitelji koje posjete labirint moći fotografirati i sačuvati uspomene.  

Lubenica - 2 Hrana i piće 5 razloga zašto trebamo jesti koštice lubenice

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju