Da filmski hitovi mogu proslaviti lokaciju na kojima se snimaju, dobro je poznata činjenica. Ovi restorani potvrđuju da im pojavljivanje u poznatom filmu može donijeti i financijsku korist, jer odjednom svi žele jesti na mjestima kao i njihovi omiljeni junaci.

1. Katz's Delicatessen, New York City
Tko ne pamti onu poznatu filmsku scenu kada Meg Ryan glumi orgazam pred Billyjem Crystalom u filmu 'Kad je Harry sreo Sally'? Ona je snimljena u kultnom njujorškom restoranu 'Katz's Delicatessen' koji se hvasta s najboljim pastrami sendvičima u Velikoj Jabuci. Za uživanje u ovom slasnom obroku od govedine treba izdvojiti oko 20 američkih dolara, odnosno oko 120 kuna.

2. New York Grill, Tokijo
Restoran 'New York Grill' koji se nalazi na 52. katu u zgradi hotela Park Hyatta u Tokiju, pruža spektakularni pogled na glavni grad Japana. Uz to nudi najbolju japansku govedinu, najsvježije morske plodove i zamamnu piletinu te vinsku kartu koja broji više od 1800 različitih boca. U ovome slavnom restoranu djelomično je snimana i šarmantna drama 'Izgubljeni u prijevodu' Sofije Coppole.

3. Polidor, Pariz
Ako se sjećate scene iz filma 'Ponoć u Parizu' Woddyja Allana gdje Gil traži od Ernesta Hemigwaya da pročita njegov roman, onda se sjećate i restorana 'Polidor'. Riječ je o slavnom bohemskom okupljalištu u glavnom gradu Francuske koji datira iz 1845. godine, a kojeg su uistinu posjećivali slavni pisci poput Hemingwaya. Prijedlog kuće? Obavezno isprobajte juneći gulaš boeuf bourguignon.

4. Cicada (bivši Rex II Ristorante), Los Angeles
Što se dogodi kad ne znate jesti puževe na pravilan način u restoranu? Neugodnjak na kvadrat! Jedan od zapamćenijih trenutaka iz 'Zgodne žene' Garryja Marshalla jest scena u kojoj Julia Roberts pokušava odabrati pravi pribor za jelo za hranu koju još nikad nije probala. Ona je snimljena u nekadašnjem restoranu 'ReX II', koja se danas zove 'Cicida'. Iako više nema puževa na meniju, ovdje se još uvijek može uživati u vrhunskoj gastronomiji.

5. Kansas City Barbeque, San Diego
Malo tko nije poželio zaplesati kad su Goose i Maverick spontano otpjevali svoju verziju pjesme 'Great Balls of Fire' u filmu 'Top Gun'? Ona je snimljena u restoranu 'Kansas City Barbeque' u San Diegu, koji izgleda isto kao i prije tri desetljeća. U ponudi su i dalje ljepljiva rebarca, hamburgeri i druga pečenje, ali i pokoji suvenir iz filma.

 

A photo posted by Darren (@dohduh21) on


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju