Imali što slađe od Medenih dana u Samoboru? Teško jer će vas 19. i 20. rujna na glavnom samoborskom trgu dočekati bogati program kojemu je u središtu degustacija svih medenih proizvoda kaja će vam sigurno izmamiti osmijeh na lice.

Manifestacija ima edukativni, kulturno umjetnički, izložbeno prodajni i turističko promotivni karakter s ciljem prikaza tradicije uzgoja pčela i proizvodnje pčelinjih i pčelarskih proizvoda. Kroz nastupe kulturno umjetničkih društava, dječjih zborova, i tamburaša posjetiteljima će biti predstavljen i dio kulturne baštine, pjesama, plesova i običaja samoborskog i svetonedeljskog kraja.

Program 7. Samoborskih mednih dana obuhvaća pet tematskih cijelina i to: Apiterapijsko savjetovalište, pčelarske radionice, bogat kulturno-umjetnički program, prodaju i izložbu pčelinjih proizvoda, proizvoda od meda i na bazi meda i gastronomsku kušaonicu u sklopu koje će se u subotu pripremati već tradicionalni lovački paprikaš s peludom i medom, dko će se u nedjelju moći kušati medeni kolači.

Kao zanimljivost za posjetitelje bit će izloženi stari pčelarski predmeti i alati i predstavljen rad Gradske pčelarske službe 112 koja kroz društveno korisni rad pomaže sugrađanima u zbrinjavanju rojeva pčela, gnjezda stršljena i osa.

Posebna atrakcija manifestacije je kušaonica i ocijenjivanje izloženih proizvoda te nagradna anketa za posjetitelje uz zanimljiv glazbeni program, a u nedjelju će u suradnji s udrugom PozitivaS biti organizirana turistička šetnja Samoborom. Okupljanje i polazak je na glavnom gradskom trgu, ispred zdenca u 16 sati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju