Čokoladni browniesi s orasima
Za browniese:
120 g čokolade
180 g maslaca
1 šalica šećera
3 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 šalica brašna
0,5 šalice oraha
Za preljev:
60 g maslaca
3 žlice mlaćenice, ili mlijeka u kojeg ste umiješali malo limunovog soka i pustili da odstoji
3 žlice kakaa
0.5 žličice ekstrakta vanilije
2 šalice šećera u prahu
Prema želji orasi za ukras
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. S maslacem namastite posudu u kojoj ćete peći browniese.
2. Za browniese stavite čokoladu i maslac u staklenu zdjelu i rastopite u mikrovalnoj.
3. Dodajte šećer i dobro umiješajte, zatim dodajte jaja i vaniliju te opet dobro umiješajte. Na kraju dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa dodajte nasjeckane orahe.
>> Svaka čast susjedi! Najbolji deserti talijanske kuhinje
4. Izlijte smjesu u posudu za pečenje i pecite 15 do 20 minuta. Kada su browniesi gotovi izvadite ih iz pećnice i pustite da se hlade u posudi.
5. Za preljev zamiješajte maslac, mlaćenicu i kakao te na rastopite na srednjoj vatri, miješajte, te kada uzavre maknite s vatre. Dodajte šećer u prahu i mikserom dobro izmiješajte. Dodajte još šećera u prahu, ako vam je smjesa rijetka.
6. Prelijte preko browniesa i ukrasite sa sjeckanim orasima
Uživajte!
Ako imate želju za slatkim, ovdje potražite još inspiracije u našem Tjednu čokolade!