Mnogobrojni uzvanici uživali su u 15 vrsta slastica iz slatke kuharice, Pošipu i Malom Plavcu, korčulanskoj rakiji od rogača, oraha, bosiljka i limuna, domaćem korčulanskom soku od ljekovitog bilja, šipka, limuna, a svi proizvodi nastali su u domaćoj, originalnoj i posebno osmišljenoj recepturi autoričine obitelji.


Knjiga Slatka Korčula svakako će postati novi korčulanski suvenir, ali i odlična turistička promidžba otoka i prilika da i mnogim gostima otoka, ali i svim zaljubljenicima u dobru hranu predstavi sve najbolje od korčulanskih slastica.


Knjiga Franice Tasovac opremljena je kvalitetnim fotografijama i prevedena na engleski jezik, dok dizajn naslovnice i ilustracije potpisuje poznata grafička dizajnerica Tonka Lujanac. Autorica je kroz ovu knjigu ne samo oživjela stare recepte, nego i pokrenula svojevrsni trend koji je izazvao veliki interes svih Korčulana, ali i javnosti koja će od sada Korčulu doživljavati kroz prizmu prekrasnog otoka s nezaboravnim slatkim mogućnostima.


Kuharica je prevedena i na engleski jezik tako da je lijep i koristan suvenir za sve turiste koji posjete Korčulu. Cijena kuharice je 50 kn. Osim u korčulanskim trgovinama i poslovnicama: Gradska knjižnica Ivan Vidali, Gradski muzej Korčula, suvenirnica "Suzy" (Stari grad), Kutak knjiga, Manina (Stari grad), suvenirnica "Ježina", suvenirnica "Korčula", suvenirnica "Justina", Atlas, Korčula, TO obrt "Fides", Lumbarda; knjižicu možete kupiti i narudžbom putem interneta:

franicamilatt@gmail.com
Facebook

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju