Od koktela vrućinu tjeraju bolje jedino kokteli na štapiću. Popularno nazvani poptails najbolji su spoj zamrznutih lizalica (popsicle) i omiljenih šarenih pića. Priprema je jednostavna poput dječje igre, a treba samo pomiješati sastojke za omiljeni koktel i uliti ih u kalupe. Imajte na umu da će se čisti alkohol teško zamrznuti pa je uvijek bolje dodati i cijeđeni ili kupovni sok.
Dodajte i tanko rezane kriške voća poput naranče i limuna, ubacite bobice šumskog voća, svježe sjeckano začinsko bilje kao što su metvica i bosiljak ili se poigrajte slojevima tako da napunite kalupe raznobojnim pićima. Ne zaboravite pričekati između svakog da se stisnu prije nego što ulijete idući sloj. Klasike poput rum kole ili džin tonika 'začinite' domaćim sokom od đumbira, brusnica ili borovnica.
Za kremasti pina colada poptail na listu za kupnju stavite kokosovo mlijeko, šećer, rum i sok od ananasa. Ako se ne bojite hrabrih okusa, odličan su dodatak i zrnca crnog papra, sjeckane masline te grožđice ili višnje koje prethodno ostavite nekoliko sati u likeru da se dobro 'napiju'. Za zamrzavanje poslužiti mogu i prazne posudice od jogurta te drveni štapići koje ubacite tek kad se koktel dovoljno ohladi i stisne u zamrzivaču.
Sladoled za goste poslužite na pladnju s kriškama voća i kockicama leda. Praktična je ideja i napuniti ukrasnu posudu usitnjenim ledom pa zabosti nekoliko sladolednih štapića, kao i učvrstiti boce pića od kojih je pripremljen.
Frosé na štapiću
Sastojci:
1/2 šalice šećera
1/2 šalice vode
750 ml rosea
20 dag jagoda
limunov sok
led
Priprema:
1.Zagrijte po pola šalice šećera i vode pa kuhajte miješajući dok se šećer ne rastopi, oko tri minute.
2. Dodajte nasjeckane jagode pa ostavite pola sata. Procijedite i ostavite tekućinu oko pola sata u hladnjaku. Izvadite je i prebacite u blender pa izmiksajte s limunovim sokom, jagodama, ledom i bocom vina.
3. Prebacite u kalupe za sladoled i zamrznite.