Dagnje su odlična namirnica, koju raznim jednostavnim načinima pripreme možemo podići u samo gastronomsko nebo. Mnogi smatraju da ih je teško očistiti, ali to je vrlo jednostavan proces za koji treba samo malo strpljenja i prakse.

Kada nabavite svježe dagnje, stavite ih u vodu i lagano počnite čistiti jednu po jednu. Najviše bi va mogla smetati poveznica, koja izgleda poput niti ili kose, a dagnja se preko nje hrani. Taj dio nije jestiv i važno ga je ukloniti. Nježnim pokretima nastojte malo-pomalo izvući cijele niti i onda je dagnja zapravo čista. 

Školjke, a pogotovo dagnje, na sebi često imaju koralje, koje možete i ostaviti na školjci, ali ako ih je puno, chef Mario Mihelj savjetuje da uzmete kuhinjsku žicu i istružete te dijelove. Još jednom prođite dagnjama kroz vodu i spremni ste za cijelu paletu recepata s dagnjama. Ako želite otkriti nove tehnike i osnove kulinarstva, predlažemo da pogledate što je sve pripremio Mario Mihelj u Školi kuhanja.

Kralj začina: Čuvar zdravlja i mirisni dodatak blagdanskim jelima koji vas može obraniti od prehlade Kardamom - 2 Kardamom - 5 Kardamom - 6 +3 Kardamom - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju