Cijene i ponuda skijanja koju smo našli, odnosi se na prvu polovicu siječnja, a uključuje neka najslavnija i najpoznatija skijaška odredišta.

St. Moritz, Švicarska

U ovom elitnom švicarskom mjestu skijanje nije jedina stvar u kojoj možete uživati. Skijaški resort smješten je u okolici predivnog jezera, oko kojeg se izvan sezone nudi golfa, jahanje, kriket… Što se skijanja tiče, kako bi ovdje sačuvali novac, odsjednite u malim, obiteljskim hotelima. Šestodnevni Ski Pass platiti ćete oko 200 eura, a hraniti se možete povoljnije u restoranu Sonne.

Chamonix, Francuska

Mjesto koje je nekad ugostilo Zimske olimpijske igre, nudi neke od najljepših skijaških staza u Europi. Ukupna dužina staza je 110 km, skijaška karta za 6 dana dođe nešto manje od 300 eura, učenje skijanja 140 za trodnevnu školu, a za hranu preporučujemo pizze i tjesteninu u Le Caveau.

> Najbolje staze za skijanje u Sloveniji

St. Anton, Austrija

Jedno od austrijskih top odredišta nipošto nije jeftino. Šestodnevna karta stajat će vas čak 250 eura, ali ćete biti u prilici iskušati čak 440 km staza. Učitelja skijanja za pet dana platiti ćete isto toliko, a hranu valja potražiti u Der Grieswirt, gdje možete povoljno dobiti klasične austrijske specijalitete.

Zermatt, Švicarska

Ljudi ovdje ne dolaze samo zbog skijanja, već i sjajne hrane i nekih od najljepših pogleda u čitavim Alpama. Od svih dosad spomenutih skijališta ovdje je Ski Pass najskuplji, i za šest dana potrebno je izdvojiti gotovo 360 eura. Učenje skijanja ili bordanja stajat će vas 90 eura dnevno, a okrjepu je najbolje potražiti u GramPi's gdje se jedu odlične pizze i pašte, te pije divno vino.

Cortina d'Ampezzo, Italija

Samo dva sata od Venecije smjestilo se poviješću bogato skijalište, koje je još 1956. godine bilo domaćin Zimskim olimpijskim igrama. Šestodnevno zadovoljstvo vožnje na 140 km staza osiromašiti će vas za 250 eura, a poželite li ići u školu skijanja, za šest dana pripremite još dodatnih 300 eura. S obzirom da je ovo Italija, nećete pogriješiti pojedete li pizzu u restoranu Il Ponte.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju