Kiseli krastavci, paprike, zelje, turšija, pa i patlidžan, na ove smo okuse navikli, a neki se i sami odvažili u pravljenje vlastite zimnice. Ali ukiseljena brokula, kelj pupčar, repa, mrkva? Na policama naših trgovina to se još ne može vidjeti, ali nadamo se da bi se jedan dučančić u dalekom Brooklynu mogao proširiti i do nas...

Majka i sin Rachel i Abe Shamah krenuli su u poduzetnički pothvat na koji su ih natjerale okolnosti. Ona nezaposlena, a on nezadovoljan poslom koji je radio. Krenuli su u proizvodnju ukiseljenog povrća, svega osim krastavaca.

Iskoristili su stari obiteljski recept s raznim biljem i začinima, malo češnjaka, origana, papričice kako bi stvorili jedinstvene proizvode koji, uz to, ne sadrže šećer, gluten, soju, mliječne proizvode i pšenicu. Svi su proizvodi prirodni, veganski i bez konzervansa te se rade ručno. Prodaju ih u staklenkama po 3, 6 ili 12 komada.

Brooklyn Whatever, kako su se nazvali, nude Shpickles, Shmolives, Shnuts, HotShauce, Shauerkraut, Shbarbecue, Shdressing, Shketchup, Shpreads, Shweets, Shmustard.

Shmolives je stvorio Abe tijekom svog školovanja za kuhara, kada je osmislio jedinstveni recpet za mješavinu maslina s vrlo malo usoljene vode. Tako je, uz određeno začinsko bilje i sušene začine, uspio dobiti masline pune okusa koje ne postaju gnjecave i time je postao poznat kao kralj maslina.

Iako proizvode prodaju i preko Amazona, nažalost još nema dostave za Hrvatsku, no mi se nadamo da će se to brzo promijeniti. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju