Priroda, planine
i što nam još fali? Aha, jezera. Idealna za kampiranje, idealna za aktivnosti, idealna za odmor. Ako se odlučite na odlazak na jedno od ovih šest, sigurni smo da nećete pogriješiti, a godišnji će vam proći u miru i idili...

Como

Talijanska jezera uvijek su pri vrhu ponude, kao uostalom i talijanski gradovi. Jezero Como, koje se smjestilo na sjeveru Italije, veliko je 146 m2, a jedno je i od najdubljih jezera u Europi. Ovdje su vile izgradili i mnogi bogataši jer je mjesto neopisivo lijepo, pa se nemojte čuditi ako u šetnji sretnete obitelj Clooney i njima slične. Naravno, svu tu ljepotu prate i cijene, tako da je Como sve samo ne jeftin...

Como Como (Foto: Thinkstock/Guliver)

Garda

Najveće jezero u Italiji leži u podnožju Alpa, na oko pola puta između Venecije i Milana. Jezero se vremenom profiliralo kao jedna od TOP turističkih destinacija, s velikim brojem luksuznih hotela, ali i ostalog apartmanskog smještaja. Najmlađi se posebno raduju odlasku na to jezero, jer se u njegovoj blizini nalazi Gardaland, jedan od najpopularnijih europskih zabavnih parkova.

Maggiore

Jezero koje dijele Švicarska i Italija oaza je za one dubokog džepa. Ako je Como za bogate, ovo je za – bogatije. Ipak, jezero se na mapama pojavilo tek početkom 20. stoljeća, kad je tunel Simplon u Alpama omogućio prolazak Orient Expressa. U tom trenutku na obalama jezera počele su nicati vile, od kojih su brojne i danas u funkciji.

Jezero Maggiore Jezero Maggiore (Foto: Thinkstock/Guliver)

Bled

Jezero u našem susjedstvu oduševljava ljepotom, a za nas je izvrsna stvar njegova blizina. Nije ni za baciti udaljenost od Ljubljane (pedesetak kilometara), a na Bledu možete uživati u luksuznim, ali i običnim apartmanima. Cijene smještaja povoljne su, a priroda će vas ostaviti bez daha, stoga za ovo jezero imamo samo tople preporuke.

Skadarsko jezero

Najveće jezero Balkanskog poluotoka smjestilo se između Crne Gore i Albanije. Jezero se posebno ponosi ptičjim vrstama, kojih na jezeru živi više od 270 vrsta. Naravno, tu je i bogati biljni svijet, a s vremenom su se na jezeru i oko njega razvile i brojne sportske aktivnosti.

Ohridsko jezero - 6 Ohridsko jezero - 6 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Ohridsko jezero

Kao i Skadarsko, i ovo se nalazi na granici, samo Makedonije i Albanije. Nastalo je prije ledenog doba, a u njemu je sačuvano više od 200 endemskih vrsta. Još 1980. godine jezero je uvršteno na popis Svjetske baštine, skupa s gradom Ohridom, pa ako ga je već prepoznao UNESCO, dajte mu šansu i vi.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju