U zagrebačkom prolazu Oktogon u centru metropole, 13. srpnja otvara se butik knedli po imenu Servus. Kao što mu ime govori, riječ je o mjestu na čijem će se jelovniku od hrane naći samo knedle s potpisom – ručno rađena slatka i slana zadovoljstva.

Inicijator je ideje Dejan Markus, zaljubljenik u gastronomiju i dobra vina, nekadašnji menadžer Hotela Palace u Beogradu, koji je tijekom devet godina svakodnevnog angažmana za RTS, snimio čak 1982 emisije kulinarskog serijala "Kuhati sa srcem“.

Ideja otvaranja prvog i za sada jedinstvenog butika knedli u Hrvatskoj, stasala je na iskustvu sličnih ugostiteljskih objekata baziranih na ponudi knedli. Samo Beograd ima čak četiri i sva četiri posluju odlično.

Slatke i slane knedle

Knedle su okruglice od tijesta s krumpirom ili kruhom u koje se ne stavlja kvasac. Dolaze u različitim oblicima i veličinama, a nezaobilazan su dio hrvatske, austrijske, njemačke, mađarske i češke kuhinje.

Osim tradicionalnih knedla od šljiva, ljubitelji slatkog u Servusu će isprobati one s malinom i bijelom čokoladom, kupinom i tamnom čokoladom, knedlu po uzoru na čokoladicu Bounty i Griotte, knedle s Oreo keksima te s Nutellom i lješnjakom. Knedle s keksima Oreo Knedle s keksima Oreo (Foto: Butik knedli Servus)

Od sljedećeg tjedna u ponudi Servusa naći će se i slane knedle s neodoljivim kombinacijama pršuta i feta sira, pancete i šljive, mozzarelle i špinata, kulena i zdenka sira, kao i one s čvarcima.

Tople čokolade, vina, rakije

Cijene svih knedli bit će između 9 i 15 kuna. Stalni gosti moći će za 48 kn nabaviti karticu s kojom će trajno ostvarivati 10 posto popusta, dok će oni uporniji, koji se ne mogu othrvati slatkim i slanim okruglicama, za 98 kn moći nabaviti karticu koja će im trajno omogućavati 20 posto na cjelokupnu ponudu.

Uz knedle, posjetitelji Servusa moći će probati tople čokolade bez glutena, bio čajeve, razne vrste kava, hladno prešanih sokova, bezalkoholnih pića, piva, vina i rakija.

Na otvorenju Servus časti s besplatnom kavom uz naručenu knedlu.

Kako izgledaju Servusove knedle, pogledajte u našoj galeriji. Butik knedli Servus - 2 Butik knedli Servus - 2 (Foto: Butik knedli Servus)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju