1. Oprema za mijenjanje guma

Od svih dijelova automobila koje ne bismo trebali zapostavljati, a često to i činimo su – gume. Kao što cipela glavu čuva, tako ni s lošim gumama nećete daleko stići. Ako se susretneš s ćelavim gumama - ovo je alarm za uzbunu! Srećom, pomoću Lidlovog hibridnog akumulatorskog udarnog odvijača ne moraš biti pravi majstor i gumu možeš promijeniti u tren oka. Ako si primoran gumu napumpati, to možeš učiniti pomoću mini kompresora, koji je jednostavan za uporabu i u miru nastaviti putovanje.

2. Držač za mobitel

Užurbani lifestyle doveo nas je do toga da svoj dan ne možemo zamisliti bez uporabe mobitela. On nam uvelike olakšava cijelo putovanje te ga možemo koristiti za razne stvari; handsfree poziva pa sve do navigacije do konačne destinacije. Postavljanjem uređaja na ventilacijski otvor u autu, svoj pametni telefon ćete uvijek držati u visini očiju i pritom ćete minimalno skretati pogled s ceste i smanjiti rizik od prometne nezgode.

3. Kutija prve pomoći

Kada ste zadnji put provjerili gdje vam se nalazi kutija prve pomoći? Ako se ne možete sjetiti, vrijeme je za kratku provjeru. Samo nekoliko minuta potrebno je izdvojiti za inspekciju kutije. Naime, dobro opremljena kutija za prvu pomoć bit će od velike koristi prilikom liječenja manjih ozljeda, ali i u slučaju ozbiljnijih povreda. Ona će znatno olakšati putovanje i spriječiti manje oblike ozlijeda

4. Navlake za sjedala

Nezgode unutar automobila za vrijeme putovanja, pogotovo ako volite prigristi i popiti za vrijeme vožnje, često su neizbježne. Kako biste zaštitili svog ljubimca od mrlja koje se teško uklanjaju svakako razmislite o presvlakama za sjedala iz Lidla, koje se lako stavljaju, ali i održavaju.


5. Ultimativna roadtrip playlista

Dobra muzika često čini čuda jer ima utjecaj na raspoloženje i poziva na uživanje u životu. Uz to nas podsjeća na neke lijepe trenutke, a vožnju automobilom čini zabavnijom. Ako se uskoro spremate na putovanje automobilom preporučamo da razmislite o pripremi ultimativne playliste uz koje će svako putovanje postati pustolovina. Bilo da se radi o nekoj zaraznom refrenu ili instrumentalnoj glazbi koja nam diže koncetraciju za vrijeme vožnje, playlista je must-have stavka svakog putovanja.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju