Sat za planet Zemlju održava se u subotu, 25. ožujka, jubilarni 10. put. Globalnu akciju pokrenuo je WWF kako bi ljude suočio s posljedicama klimatskih promjena.

Ova svjetska organizacija za zaštitu prirode uputila je poziv svim gradovima da se uključe u akciju te da 25. ožujka od 20:30 do 21:30 sati isključe javnu i dekorativnu rasvjetu koja osvjetljava glavne znamenitosti grada ili gradske trgove.

Globalna akcija Sat za planet Zemlju, u svijetu poznata kao Earth Hour, obilježit će se na svih šest kontinenata. U WWF-u vjeruju da će ove godine sudjelovati još više zemalja nego lani, kada ih je bilo 178. U Hrvatskoj je u mrak utonulo 68 gradova, a održana je i velika akcija pošumljavanja Parka prirode Medvednica.Od 2007. godine Sat za planet Zemlju mobilizirao je brojna poduzeća, organizacije, vlade i stotine milijuna ljudi u više od 7 tisuća gradova. WWF od samog početka provođenja akcije potiče pojedince da djeluju po pitanju klimatskih promjena. Jedan sat koji provodimo u mraku trebao bi poslužiti kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta.

Najpoznatije svjetske znamenitosti ponovno će utonuti u mrak posljednje subote u ožujku. U WWF-u se nadaju da će se Eiffelovom tornju, rimskom Coloseumu ili londonskom Big Benu gašenjem javne i dekorativne rasvjete pridružiti pulska Arena, Gradske zidine u Dubrovniku, Dioklecijanova palača i Zagrebačka katedrala.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju