Iako se mnogi kunu kako u Europi nema zabava kao onih na američkom tlu, mi mislimo suprotno. U sljedećih 15 europskih gradova, ukoliko se odlučite noć provesti u ludom plesu, nećete pogriješiti. Tako da, ostavite na trenutak kulturu i doznajte gdje zabava nikad ne staje!

1. Solun, Grčka

Da, da, zaboravite na trenutak Atenu, njenu Akropolu i ostale stvari koje nudi. Umjesto Atene, zaputite se u drugi grčki grad po veličini, Solun, koji je prepun studenata. To ujedno i obećava bogat noćni život, tako da se možete opustiti na nekom koncertu ili pohoditi barove i klubove…

2. Pariz, Francuska

Točno, ovdje svi hrle vidjeti Eiffelov toranj i Mona Lisu, ali vi u prijestolnicu Francuske odite upoznati noćni život. Mnogo 'otkačenih' klubova čeka na vas, tu je i veliki festival 'Rock en Seine' koji se održava svako ljeto i traje tri dana.

3. Munchen, Njemačka

Samo naprijed prema Bavarskoj! Već vam je poznato kako je grad dom Oktoberfesta, najvećeg svjetskog festivala piva. Festival se obično održava krajem rujna (ne listopada, nemojte da vas ime zavara), ali i bez festivala grad nudi brojne pivnice, klubove…



4. Hvar, Hrvatska

Aha, i mi konja za trku imamo! Hvar već godinama slovi kao poznata party destinacija, tako da je prepun klubova na plaži gdje se s guštom ispijaju kokteli. Mjesto je na koje vole doći i mnoge slavne osobe, a valja istaknuti i zabave na brodovima, koje su vrlo popularne.

5. Beograd, Srbija

Vrijeme je da skoknemo do susjedstva. Klubova ima koliko vam srce želi, kao i različite vrste muzike. Obožavatelji lakih nota zaputit će se prema splavovima, dok će ostali potražiti druga mjesta. Treba istaknuti i povoljne cijene, ionako ni Beograd više nije jeftin kao nekad.

6. Cannes, Francuska

Na Auzrnoj obali se opako partija, a posebno za vrijeme filmskog festivala i ljetne sezone. Ako imate sreće, možda vam turu okrene i George Clooney, a posebno se među klubovima ističe Le Baoli.

 

A photo posted by JULIA (@juliapetkova) on


7. Ayia Napa, Cipar

Da, moguće da za ovo mjesto do sad niste ni čuli, ali vrijeme je za ispravljanje nepravdi. Ayia Napa se ponosi s dvije stvari: prekrasnim plažama i divljim partyjima, I ovdje su kao i na Hvaru, zabave često na brodu.

8. Marbella, Španjolska

Napokon je vrijeme i za Španjolce. Ova destinacija je izvrstan odabir, ali samo ako imate mnogo, mnogo novaca. Ovdje bogataši uplove svojim jahtama i kasnije uživaju na ludim zabavama, ali ovdje zbilja treba vreća novaca…

9. Novalja, Hrvatska

Dobro, Novalja, tj. plaža Zrće svima vam je već poznata godinama kao top destinacija za partijanje u Lijepoj našoj. Muzika udara cijeli dan, održavaju se raznorazni festivali, tako da tko god traži zabavu, ovdje za nju neće ostati prikraćen.



10. Amsterdam, Nizozemska

Grad slobode jedna je od prijestolnica elektronske glazbe. Tako se ovdje svake godine održavaju festivali kao što su Electronic Family i Loveland Festival, a ujedno, i klubovi u glavnom gradu kraljevine Nizozemske puni su DJ-eva koji puštaju elektroniku.

11. Berlin, Njemačka
Grad koji je nekad dijelio Njemačku, danas po noći živi sto na sat. I dalje trešti techno, a mnogi su klubovi smješteni na neobičnim mjestima. Tako je primjerice Golden Gate, smješten u nekadašnjoj prodavaonici bicikala!

12. Kopenhagen, Danska

Ovdje valja posjetiti festival Distrotion, kojeg nazivaju 'tsunami - party'. S obzirom da za vrijeme njega gradom možete plesati i skakati na 111 različitih floorova! Eh, ovdje zabava očito nikad ne prestaje…

 

 

A photo posted by Mathias Tegner Ellestad (@tegnere) on


13. Ibiza, Španjolska

Jedna od najčešće spominjanih destinacija desetljećima, i dalje je popularna. Lude zabave na plaži, klubovi, jedan od najvećih svjetskih klubova Privilege, slavni DJ – evi, sve su to razlozi zašto je Ibiza još uvijek IN.

14. Budimpešta, Mađarska

Na lijepom plavom Dunavu znaju uživati. Nekad zapuštene zgrade oživile su kad je dobar dio njih pretvoren u klubove. Ponuda je šarolika, a velika prednost Budimpešte od nekih zapadnijih destinacija, svakako su i cijene.Berlin, Njemačka

15. Barcelona, Španjolska

U srcu Katalonije, svi su poludjeli za klubom Opium. Tokom dana se u njemu opuštate uz koktel, a po noći plešete uz ritmove nekih od najboljih DJ-eva današnjice, poput Guette ili Aviciija.

 

A photo posted by OPIUM BARCELONA (@opiumbarcelona) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju