Planirate godišnji odmor i želite se u potpunosti opustiti u miru, tišini i prekrasnoj prirodi? Zašto se ne biste uputili u Sensimar Kalamota Island Resortu, hotel namijenjen samo za odrasle, tj. one starije od 18 godina. Nalazi se na Elafitima, točnije na Koločepu.

Elafitski otoci su skupina otoka smještena zapadno od Dubrovnika. Ime su dobili prema grčkoj riječi elaphos, što znači 'jelen'. Jeleni su povijesno obilježili ovo otočko područje, prvi put spomenuto u 1. stoljeću u djelu antičkog pisca i znanstvenika Pilinija Starijeg. Elafitski ili Jelenski otoci sastoje se od većih otoka poput Šipana, Lopuda i Koločepa te nekih manjih otočića i hridi.

Koločep – otok s dva imena

Koločepu je drugo, dubrovačko ime Kalamota, koje i nosi najpopularniji resort na otoku u svom nazivu – Sensimar Kalamota Island Resort. Riječ je o najjužnijem hrvatskom naseljenom otoku, gdje mjesno stanovništvo uglavnom koristi neslužbeni naziv Kalamota i sebe naziva Kalamotezima, a prema zadnjem popisu ima ih 180-ak. S Dubrovnikom je povezan trajektom.

Intimna atmosfera za savršeni odmor

Otok je zbog svoje veličine i malog broja stanovnika sam po sebi intimna destinacija. Na tako intimnom prostoru opustiti se možete u još intimnijem resortu i hotelu za starije od 18 godina. Za to ćete pronaći razne načine, a smještaj resorta na plaži pogodan je za uživanje u prekrasnom prirodnom okruženju.

Odmor za sva osjetila Odmor za sva osjetila (Foto: PR)

Sve za potpuni užitak

Nakon što se okupate na plaži do koje imate nekoliko koraka, možete se najesti u nekom od restorana s ponudom lokalne i međunarodne kuhinje. Predvečer se zaputite u wellness-centar ili teretanu i opustite se na način koji vam najviše odgovara, a standardne sobe hotela smještene u borovoj šumi na brdima Koločepa u vilama s pogledom na plažu i bazen pomoći će vam da lakše utonete u san. Mi smo pronašli povoljnu ponudu za 3 dana, tj. 2 noćenja za dvije osobe s mogućnošću korištenja svih ovih sadržaja, pa se uvjerite sami.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju