Apple pie fritula još je jedan slasni novitet ovogodišnjeg Fuliranja koje se na Strossmayerovu trgu u Zagrebu održava od 30. 11.  2017. do 1. 1. 2018. godine.

"Na božićnim sajmovima fritule su uvijek među najpopularnijim slasticama, a pita od jabuka najčešći recept koji Zagrepčani pripremaju kod kuće. Razmišljao sam kako ta dva deserta spojiti u jedno, i rodila se ideja za Apple pie fritulu," otkriva nam Robert Hromalić.

> Isprobajte Street sarmu na zagrebačkom Fuliranju

Mladi slastičar preradio je klasični recept za fritulu kako bi dobio tijesto aromatizirano cimetom, kardamomom, zvjezdastim anisom i klinčićem, te ga napunio pečenim jabukama i vrućom kremom od vanilije. Velika fritula punjena pečenim jabukama i vrućom kremom od vanilije Velika fritula punjena pečenim jabukama i vrućom kremom od vanilije (Foto: Slastičarnica Time)

"Rezultat je jedna velika fritula od 140 grama intenzivnog okusa koja podsjeća na poznate tradicionalne slastice,“ otkriva nam Robert Hromalić iz slastičarnice "Time" koji se već nametnuo na domaćem tržištu kao stručnjak za dekonstrukciju popularnih tradicijskih kolača.

Apple pie fritula slastičarnice Time prodavat će se na Fuliranju po cijeni od 25 kuna.

Više informacija o Fuliranju pronađite na službenoj internetskoj stranici manifestacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju