Rim je toliko skup koliko je lijep. Pa samo pogledajte koliko dođe sladoled, kako vas varaju taksisti, a o džeparima da ne govorimo. I ako uspijete proći bez da vas netko opljačka - sigurno ćete doći doma bez ičega u džepu.

No jedan lik podigao je razinu trošenja novca u Rimu na fascinantnih 20.000 eura jer je urezao slovo K na zid Koloseuma. Riječ je o 42-godišnjem Rusu koji je uhvaćen od zaštitara dok je oštrim predmetom strugao po tisućljetnom artefaktu.

Glavna konzervatorica ostala je zgrožena činom ovog vandala te je izjavila, da ne samo da je oštećen zid ove povijesne građevine, nego je oštećena i vizura samog Koloseuma.  Ovo nije prvi primjer takve vrste vandalizma - nedavno je par dječaka iz Kanade, Australije i Brazila isto tako ostavilo svoje inicijale, ali su uspjeli izbjeći plaćanje kazne zbog toga što su maloljetnici.


Je li jedno slovo K zaista vrijedno tolikog novca? Vjerojatno nije, ali pošto se radi o Rusu zasigurno mu neće biti problem iskeširati 20.000 eura za trajnu uspomenu u Rimu. žalosno, ali istinito, što bismo trebali biti civiliziraniji, to više bolesnika hoda našim jedinim planetom. Tužno...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju