Didu je jedinstveni kafić u Rusiji, ali i u svijetu. Nalazi se u Moskvi, a poseban je zbog zidova, stropa i namještaja s više od 140.000 figurica od plastelina koje su gosti stvarali godinama.

U Didu se nalazi i najveća Mona Lisa izrađena od plastelina. Vlasnici kafića željeli su pružiti gostima mogućnost da ostave svoj trag te ukrase prostor tako što će ostaviti za sobom uspomene kojima će se rado vraćati. Osim toga, dok se zabavljaju, gostima brže prolazi vrijeme u iščekivanju pića ili hrane. Plastelin se nametnuo kao savršen materijal za zabavu jer se lako oblikuje, a ovisno o talentu izgleda dobro ili simpatično.

Mona Lisa Mona Lisa (Foto: Facebook: @cafe.didu)

Za svakim stolom na raspolaganju su kutije s plastelinom od kojeg svakodnevno nastaju popularni simboli, apstraktna ili djetinjasta umjetnost, kao i poruke nad kojima se valja zamisliti.

> Ne u mojoj zemlji! Stvari koje trebate izbjegavati ukoliko ne želite naljutiti domaćine


Najznačajnije djelo u kafiću izradio je ruski umjetnik Nikas Safronov koji je sa svojim timom oblikovao Mona Lisu koja je zapisana i u Guinnessovoj knjizi rekorda. Iskoristili su 120 kilograma plastelina da bi izradili kultno djelo široko 103 i visoko 160 centimetara. Osim u plastelinu i pićima, tijekom vikenda u Didu se pripremaju i slasni zalogaji, a nerijetko se organiziraju i zabave koje traju do jutra.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju