Možda je čak riječ i o najšarmantnijoj regiji Engleske, a njezinu slikovitost i vrijednost dokazuje i činjenica da je proglašena područjem izvanredne prirodne ljepote. Zelene doline, simpatični brežuljci, romantična sela i duh tradicije koji obavija cijelu ovu priču o netaknutoj prirodi usred Engleske, definitivno su nešto što vrijedi posjetiti.

Duže od Kineskog zida

Ljepote Cotswoldsa, regije u jugozapadnom dijelu Engleske, prolaze kroz čak pet grofovija: Wiltshire, Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire i Worcestershire, što znači da se možete voziti i voziti te promatrati sve različitosti grofovija kroz koje se beziznimno protežu zlaćani kameni zidovi i brežuljci, glavne ljepote ovog dijela Engleske. Kroz sav se Cotswolds proteže suhozid, a kada biste zbrajali njegovu sveukupnu dužinu, nastao bi zid duži od Kineskog.

Mjesto gdje pogibaju zbog sira

Možda ste negdje vidjeli da se tamo negdje natječu u valjanju sireva niz brežuljak, unatoč mogućim ozbiljnim ozljedama. E, pa ta se aktivnost odvija svake godine na jednom od najstrmijih brežuljaka Cotswoldsa, brežuljku Cooper pokraj Gloucestera. Natjecatelji u jednoj od najopasnijih utrka kotrljaju sir Gloucester, tradicionalni sir ovoga kraja, a iako su ozljede neminovne, na utrku dolaze i sudionici iz drugih zemalja.

Mirna seoska baza za posjet okolnim gradovima

Cotswolds graniči s nekoliko malih, kulturom bogatih engleskih gradova. Na zapadu je, po festivalima poznat Cheltenham, na sjeveru je Worcester, a nije ni Oxford daleko. Prema jugu, doći ćete do Cirencestera i Batha. Iako je lutanje zelenim prostranstvima Cotswolds sela najbolji način za upoznavanje ovog ruralnog područja, jedan dan možete rezervirati i za posjet nekom od nabrojenih gradova.

Najzgodnija sela u Engleskoj

Svako selo Cotswoldsa simpatično je na svoj način, no dijele i jedan važan te prepoznatljiv element: Cotswold kamen. Burford, Burton na Vodi ili Chedworth neka su od najljepših sela u regiji, ali i u Engleskoj, a u ovim simpatičnim zgradama potražite pivnicu, pub ili restoran s domaćom hranom, a zatim i antikne dućančiće.

U slobodno vrijeme

Najbolji način za doživjeti Cotswolds jest tura po regiji. Osim pitoresknih brežuljaka, pronađite i vrtove od kojih su neki umjetnička djela za sebe, a posebno je poznat Hidcote. Posjetiti se isplati i Batsford Arboretum i Kiftsgate Court Gardens. Vrtovi su idealni za popodnevnu šetnju, a područje Cotswolds mami na istraživanje i na 2 kotača. Kako god bilo, planirate li uskoro putovanje u Englesku, Cotswolds je dobra ideja ako želite svoj odmor provesti u mirnijem i autentičnom engleskom okruženju.  

Pravo značenje šarenih kuća koje su niknule u "glavnom gradu folklora" Cholets, El Alto, Bolivija - 1 Cholets, El Alto, Bolivija - 2 Cholets, El Alto, Bolivija - 3 +1 Cholets, El Alto, Bolivija - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju