Šarena kuća s naslovne fotografije izgleda kao da je “ispala” iz kakve bajke. No riječ je o stvarnom mjestu koje se nalazi u gradiću El Alto u Boliviji – zemlji koju katkad nazivaju i svjetskim središtem folklora.

Jarke boje na pročeljima kuća i prozori osebujnih oblika zapravo su simbol gospodarskog rasta u ovom južnoameričkom gradu te predstavljaju spektakularni vizualni kontrast urbanističkom planu El Alta koji je donedavno izgledao vrlo otužno i siromašno.

Kuće se nazivaju Cholet, a obuhvaćaju elemente iz bolivijske narodne predaje i detalje vezane uz domorodačko stanovništvo.

Koncept za njih osmislio je zidar Freddy Mamani, kojega narod naziva bolivijskim proslavljenim arhitektom iako nikad nije završio fakultet. Lokalno ga stanovništvo obožava jer je prvi čovjek koji je u modernoj bolivijskoj povijesti počeo graditi strukture koje slave ajmarsku kulturu ovoga prostora.

Kako izgledaju kućice Choleti u El Altu, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Najslanije mjesto na svijetu: Rajsko zrcalo koje je veličine petine Hrvatske Salar de Uyuni - 8 Salar de Uyuni - 7 Salar de Uyuni - 6 +5 Salar de Uyuni - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju