Doduše, ne znamo kako ćete se usuditi punici reći da joj je krumpir premastan, ali barem možete početi od sebe. Umjesto da sirovi krumpir ubacite u protvanj na sredini pečenja mesa, pribjegnite ovom jednostavnom triku: krumpir koji ste oprali, ogulili i narezali na kockice/šnite, prvo prokuhajte par minuta, pa tek onda ubacite k mesu u pećnicu.

Krumpir neće upiti toliko masti, a unutra će zadržati fantastičnu mekoću. Još ako k tome pridodamo i sjajnu hrskavu koricu – to ne može biti loše!

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso

Za sve one koji ne vole miješati krumpire s mesom, eto i jednog savjeta za pikantne hrskave pečene krumpire. Ugodan vam vikend!