Pizza Morska čarolija 

Sastojci

1 kg glatkog brašna Podravka
2 suha kvasca Dolcela
1 žličica šećera
½ žlice soli
30 ml ulja
550 ml tople vode
300 g sjeckane rajčice Podravka
100 g luka
150 g svježeg sira
40 g rikole
150 g tikvica
60 g kukuruza šećerca Podravka
Prstohvat sušenog origana Podravka
250 g Eva sardine u biljnom ulju

Priprema

U posudu za miješanje dodajte glatko brašno, sol, šećer, suhi kvasac, malo ulja i mlake vode. Sve skupa zamiješajte u glatku smjesu pa kad je gotovo izvadite vani i malo doradite rukama. Ostavite pola sata da tijesto kisne. Gotovo tijesto razvaljajte i posložite redom sve sastojke namjenjene za pizzu: sjeckanu rajčicu, luk, svježi sir, rikolu, tikvice, kukuruz šećerac, origano i Eva sardinu. Stavite peći na 230 stupnjeva dok tijesto ne bude pečeno, a za to treba otprilike 5-10 minuta - ovisno o pećnici.

Zelena pizza

Sastojci

500 g raženog brašna Podravka
500 g polubijelog brašna Podravka
2 instant kvasca Dolcela
1 žličica šećera
½ žlice soli
30 ml ulja
550-600 ml tople vode
300 ml sjeckane rajčice Podravka
150 g mozzarelle
30 g mlade blitve
150 g tikvica
100 g svježeg kravljeg sira
30 g rikole
Prstohvat sušenog origana Podravka
20 ml maslinovog ulja

Priprema

Stavite polubijelo i graham brašno u posudu za miješanje, dodajte sol, šećer, suhi kvasac, malo ulja i mlake vode. Sve skupa zamiješajte u glatku smjesu pa kad je gotovo izvadite vani i malo doradite rukama. Stavite pola sata da kisne, a zatim ga razvaljajte u pleh i posložite namirnice koje će te koristiti za nadjev. Počnite sa sjeckanom rajčicom pa nastavite s mozzarellom, mladim špinatom, tikvicama, svježim kravljim sirom, rikolom, origanom i na samom kraju dodajte malo maslinovog ulja. Stavite peći na 230 stupnjeva dok tijesto ne bude pečeno, a za to treba otprilike 5-10 minuta, ovisno o pećnici.