Sastojci:
300 g datulja
100 g šećera
2 jaja
1 štapić vanilije
210 g glatkog brašna Podravka
125 g maslaca
1 prašak za pecivo Dolcela

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Preljev
250 g maslaca
250 g smeđeg šećera
200 ml šlaga 5+ Dolcela

Za ukrašavanje
200 ml šlaga 5+ Dolcela
maline

Priprema:

Datulje prelijte vrućom vodom i pospite sodom bikarbonom da omekšaju. Do tada napravite smjesu od dva jaja, brašna, smeđeg šećera, maslaca, vanilije i praška za pecivo pa smiksajte mikserom. Omekšane datulje usitnite, dodajte u smjesu i sve skupa dobro izmiješajte. Kalup namažite maslacem pa u njega prebacite smjesu i stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva 40 minuta.

U tavi zagrijte i rastopite maslac, dodajte smeđi šećer, pola količine slatkog vrhnja i pustite da prokuha kako bi se umak zgusnuo. Od preostalog vrhnja napravite šlag, premažite tortu i posložite maline. Kod serviranja kao podlogu iskoristite prethodno pripremljeni umak.

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!