Sastojci za veganske makarone sa sirom:
2 krumpira
1 mrkva
1 luk
75 grama indijskih oraščića
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica češnjaka u prahu
2 žlice delikatesnog francuskog kvasca
400 grama kuhanih makarona
malo mljevene crvene paprike za posipanje

Priprema:
1. Ogulite krumpir i narežite ga na sitne kockice. Očistite mrkvu i nasjeckajte je na kolutiće. Luk narežite na četvrtine, pa sve zajedno stavite kuhati u lonac kipuće vode.

2. Kuhajte povrće oko 10 minuta, odnosno dok ne omekša i dobro se termički obradi.

3. Povrće prebacite u blender te ga usitnite zajedno sa indijskim oraščićima i otprilike 300 mililitara vode od kuhanja povrća.

4. Začinite sa solju, češnjakom u prahom i delikatesnim francuskim kvascem (kojeg možete kupiti u trgovinama zdrave hrane).

5. Umak prelijte preko makarona i ukrasite s nešto mljevene paprike. Dobar tek!

U videu Tasty Vegetarian pogledajte kako se pripremaju lažni makaroni sa sirom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju