Maslac od kikirikija jedna je od najpopularnijih namirnica u američkoj prehrani, a kod nas je još prilično slabo zastupljen. A ovaj maslac ne samo da je ukusan već je i zdrav, pa ne bi bilo loše da ga tu i tamo ubacimo u neku kombinaciju.

Maslac od kikirikija dobar je izvor proteina i zdravih masnoća koje su dobre za srce, ima dosta kalija, bogat je vlaknima, a sadrži i vitamin E. A u ovoj kombinaciji s bananom, ako već nije, osvojit će vas.

Sastojci:

Tijesto:

100 g zobenih pahuljica
1 žlica kakaa
3 do 5 žlica meda
1 šalica bademova brašna

Krema:

500 g maslaca od kikirikija
3 velike zrele banane
vanilin šećer
4 žlice meda
0,5 dl otopljenog kokosova ulja

Ukrašavanje:

šaka slanog kikirikija
3 žlice kakaa
2 žlice kokosova ulja

Priprema:

U kalup za tortu stavite papir za pečenje ili ga namažite maslacem ili uljem. Stavite sastojke za tijesto u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ubacite ju u kalup i utisnite u dno.

Potom stavite sastojke za kremu u blender te miješajte dok ne dobijete homogenu smjestu. Ulijte smjesu u kalup. Stavite u zamrzivač na 4 do 6 sati.

Prije serviranja napravite čokoladnu glazuru tako da otopite kokosovo ulje na laganoj vatri i u njega dodate kakao te miješate kratko dok se ne povežu. Prelijte preko kolača te ga dodatno posipajte kikirikijem.

Prije rezanja morat ćete pričekati 15 do 20 minuta dok torta malo ne otpusti. Ostatke držite u zamrzivaču te svaki put izvadite van 15 do 20 minuta prije serviranja.

 

 

 

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju