Sastojci za tjesteninu s piletinom i paprikom:

  • 400 grama tjestenine penne
  • 100 grama naribanog sira
  • 2 pileća prsa, narezana na trakice
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 crveni luk
  • 1 čajna žličica čili praha
  • 1 čajna žličica kumina
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 litra mlijeka
  • sol i papar po želji

Priprema tjestenine s piletinom i paprikom:

  1. Zagrijte ulje u dubokom loncu i na visokoj temperaturi. Dodajte piletinu narezanu na trakice i pirjajte sve dok ne prestane biti ružičasta u sredini.
  2. Odstranite piletinu sa strane, a na istom ulju propirjajte luk i paprike narezane na trakice dok ne omekšaju.
  3. Vratite piletinu u lonac, te sve zajedno začinite sa solju, paprom, čili prahom, kuminom i češnjakom u prahu.
  4. U lonac ulijte mlijeko i penne, pa pustite da se kuhaju osam do deset minuta uz često miješanje.
  5. Na kraju dodajte naribani sir i poslužite uz salatu po želji. Dobar tek!

5 jela koje treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Ćufte u bijelom umaku Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta +2 Pileći ražnjići su hit svakoga ljeta i sezone roštiljanja

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju