Sastojci za 3 do 5 osoba:
3 žlice ulja
3 pileća prsa, narezana na trakice
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 žuta paprika
1 crveni luk
1 čajna žličica čili praha
1 čajna žličica kumina
1 čajna žličica češnjaka u prahu
1 litra mlijeka
800 grama tjestenine penne
200 grama naribanog sira
sol i papar po želji

Priprema:

1. Zagrijte ulje u dubokom loncu i na visokoj temperaturi. Dodajte piletinu narezanu na trakice i pirjajte sve dok ne prestane biti ružičasta u sredini.

2. Odstranite piletinu sa strane, a na istom ulju propirjajte luk i paprike narezane na trakice, dok ne omekšaju.

3. Vratite piletinu u lonac, te sve zajedno začinite sa solju, paprom, čili prahom, kuminom i češnjakom u prahu.

4. U lonac ulijte mlijeko i penne, pa pustite da se kuhaju osam do deset minuta uz često miješanje.

5. Na kraju dodajte naribani sir i poslužite uz salatu po želji. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se priprema začinjena tjestenina u jednom loncu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju