Pizza je tradicionalno talijansko jelo za pečeno tijesto na koje je stavljen umak od rajčice, te prilozi po želji. Musaka je grčki složenac sastavljen od mljevenog mesa, sira i ploški patlidžana, koje su u našim krajevima zamijenjene za tanke kriške krumpira.

Kad se spoje ova dva jela – dobije se pizzaka. Ili smo je mi barem tako nazvali. Evo što vam je potrebno za njenu izradu:

Sastojci za podlogu pizzake:
2 mlada krumpira
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica češnjaka u prahu
prstohvat soli i papra
Sastojci za ostatak pizzake:
200 grama naribane mozzarelle
150 grama salame po želji
4-6 žlica umaka od rajčice
200 grama šampinjona
1 crveni luk
2 paprike
cherry rajčice za ukrašavanje po želji

Priprema:
1. Krumpir dobro operite i narežite na tanke kriške. Pomiješajte ga s maslinovim uljem i začinima.

2. Položite krumpir na lim za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 25 minuta uz povremeno okretanje listića krumpira.

3. U okruglu posudu za pečenje naslažite listiće pečenog krumpira, umaka od rajčice, komadića nasjeckane salame, luka, šampinjona, luka i naribanog sira, pa redom slažite dok ne potrošite sve sastojke.

4. Preko zadnjeg reda posipajte sir i stavite cherry rajčice po želji.

5. Stavite zapeći na 180 Celzijevih stupnjeva na 15 minuta. Dobar tek!

U videu "Proper Tastyja“ pogledajte kako se radi pizzaka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju