Ovim jednostavnim receptom za lagano jelo puno kvalitetnih proteina osvojit ćete obitelj ili prijatelje na večeri.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Za 6 osoba

Sastojci:

2 cijela pileća prsa, s kostima
4-6 pilećih zabatka
4-6 pilećih bataka

Sastojci za marinadu:

2 dcl soka od naranče
0,5 dcl soja sosa
30 g suhog ružmarina
6 češnja češnjaka
2 žličice šećera
1 žlica škrobnog brašna

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke za marinadu i ostavite sa strane.

Stavite piletinu u veliku zdjelu te prelijte marinadom i prekrijte. Stavite u hladnjak na minimalno 6 do 8 sati. Možete koji put okrenuti piletinu u marinadi.

Kada ste spremni za kuhanje, zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

Piletinu stavite u veliku posudu za pečenje. Pecite 40 minuta, polijevajući ostatkom marinade dok se peče. Gotovo je kada blago pozlatni, a ako imate termometar, kada najdeblji dio piletine dosegne temperaturu od 75 stupnjeva.

Jelo možete poslužiti s rižom, pečenim krumpirom i drugim povrćem ili nekom drugom kombinacijom povrća i žitarica.