Ako ste ljubitelj njoka, a već vam je dosta brašna i krumpira, isprobajte njoke na malo drugačiji način. Krumpir zamijenite slatkim krumpirom odnosno batatom, a umjesto bijelog brašna upotrijebite pirovo uz neke dodatke. Recept za savršen prilog gotov za manje od pola sata.

Sastojci:

160 grama batata preprženog i pretvorenog u pire od batata
30 grama pirovog brašna
40 grama brašna od badema
40 grama škroba od tapioke
sol

Priprema:

Pomiješajte pirovo i bademovo brašno te škrob od tapioke i sol. U drugu posudu stavite pire od batata i u nju uspite prvo pola smjese brašna, škroba i soli. Dobro izmiješajte pa ubacite i ostatak brašna te dobro izmješajte dok se sastojci ne sjedine. Tijesto ne bi smjelo biti preljepljivo. Ako jest, dodajte još žlicu bademovog brašna i pola žlice škroba.

Kada je tijesto umiješano, formirajte ga u kuglu i razvaljajte u oblik diska. Preprežite ga na 4 dijela Svaki dio razvaljajte da bude duguljast i izrežite na dijelove duge oko 2-2,5 centimetra te široke oko centimetar.

Zavrijte vodu i ubacite njoke u posudu. Čekajte dok isplivaju i kuhajte još minutu, dvije. Pustite ih da se ohlade (može i u frižider na nekoliko minuta) pa ih još prepržite oko 5 minuta na maslinovom ulju. Po gotovim njokima pospite malo soli i začina po želji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju