Imajte na umu da se u svakom sloju nalazi rum, pa ovu ledenu poslasticu smiju jesti samo stariji od 18 godina.

Crveni sloj:
30 ml ruma
100 grama smrznutih jagoda
30 ml ruma od kokosa
kockice leda

Bijeli sloj:
30 ml ruma
60 ml soka od ananasa
15 ml šećernog sirupa
15 ml vrhnja od kokosa
kockice leda

Plavi sloj:

30 ml ruma
30 ml likera Blue curacao
15 ml šećernog sirupa
malo gaziranog soka s limetom
kockice leda

Za sladoled:
kalupi za sladoled na štapići
drveni štapići Navijački sladoled u crvenoj, bijeloj i plavoj boji Navijački sladoled u crvenoj, bijeloj i plavoj boji (Foto: Getty Images)
Priprema:
1. Napunite blender do pola s kockicama leda. Ubacite smrznute jagode, običan rum i rum od kokosa te blendajte sve dok ne dobijete gustu smjesu. Na kraju dodajte malo šećernog sirupa.

Šećerni sirup je otopina jednake količine vode i šećera koju se lagano zakuha dok se šećer ne rastopi. Šećerni sirup često se koristi u pripremi koktela.

2. Crvenom smjesom napunite jednu trećinu kalupa za sladoled na štapiću, pa ih stavite u ledenicu.

3. Isperite blender, pa ga ponovo napunite kockicama leda do pola, dodajte rum, vrhnje od kokosa, sok od ananasa i šećerni sirup. Blendajte sve dok ne dobijete gustu bijelu smjesu.

Bijelom smjesom napunite drugu trećinu kalupa za sladoled na štapiću, pa ga vratite u ledenicu.

4. Blender napunite kockicama leda do pola, dodajte liker blue curacao, rum, šećerni sirup i malo gaziranog soka s limetom ili limunom po želji. Blendajte dok ne dobijete gustu plavu smjesu.

Smjesom napunite preostalu trećinu u kalupu za sladoled na štapiću. U svaki kalup gurnite štapić i pustite da se smrzne u ledenici nekoliko sati prije posluživanja. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju