Sastojci za kruh:
280 grama brašna
1 čajna žličica sode bikarbone
½ čajna žličica soli
110 grama maslaca
160 grama smeđeg šećera
2 jaja
3 prezrele banane
0,6 dcl Baileysa
1 čajna žličica ekstrakta od vanilije

Sastojci za nadjev:
225 grama kremastog sira
70 grama šećera
3 žlice Baileysa
1 jaje
3 žlice brašna

Priprema:
1. Zagrijete pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva, a duboki lim za pečenje kruha od banane dobro namastite maslacem ili uljem.

2. Pomiješajte sastojke za kruh: brašno, sodu bikarbonu, sol, jaja, Baileys, pire od banana, maslac i ekstrakt od vanilije dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Što su banane zrelije, to će vam biti potrebno manje šećera.

3. U drugoj zdjeli pomiješajte sastojke za nadjev.

4. U lim za pečenje prvo stavite polovicu smjese za kruh, potom stavite sav nadjev te ga prekrijte ostatkom smjese za kruh.

5. Stavite peći kruh zagrijanoj pećnici oko 60 minuta. Pred kraj pečenja provjerite je li kolač gotov s čačkalicom. Umetnite čačkalicu u sredinu kolača, ako je izvučete mokru, kruh još nije gotov. Ako je čačkalica suha, vaš je kruh spreman za serviranje. Dobar tek!

U videu Proper Tastyja pogledajte kako se priprema kruh od banane s nadjevom od sira i alkohola.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju