Rujan nam je vrijeme kada uživamo u tikvama i tikvicama, bundevama svih vrsta. Volimo ih u slanim jelima, ali i slatkima. Isprobajte i ove kekse od muškatne tikve gotove u tren oka.
Sastojci:
250 grama maslaca od indijskih oraščića
250 grama pirea od muškatne (butternut) tikve
3-4 žlice meda ili javorovog sirupa
1 žličica cimeta
1/4 žličice đumbira u prahu
1/4 žličice muškatnog oraščića
¼ žličice soli
3 žlice bademovog brašna
60 grama marmelade od kupine
Priprema:
1. Narežite tikvu na kockice, stavite u lonac i dolijte vode tek toliko da ju prelije. Kada je kuhana, napravite od nje pire. Pomiješajte sve sastojke osim marmelade u blenderu i blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu (smjesa će biti mekanija). Stavite ju u frižider na 20-ak minuta.
2. Žlicom ili špatulom za sladoled stavite na pleh obložen papirom za pečenje. U sredini svakog keksa napravite rupicu i popunite ih žličicom marmelade.
3. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 stupnjeva 15 minuta. Pričekajte dok se u potpunosti ne ohlade prije nego ih maknete s pleha.