Leća je jedna od najzdravijih mahunarki, bogata vlaknima i proteinima, zasitna, a opet ne teška. Kombinacija batata i zelene leće zasitit će vas, a nakon ovog obroka moći ćete disati. Usto se i brzo priprema.

U trendu Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Sastojci:

2 srednje velika batata
400 g zelene leće
1 manji luk
1 žlica ulja
3-4 češnja češnjaka
Žličica kadulje
Sol

Priprema:

1. Nasjeckajte batat na kockice, a luk i češnjak nasjeckajte na sitno.

2. Skuhajte leću.

3. U velikoj tavi na srednje jakoj vati zagrijte ulje te popirjajte luk i češnjak.

4. Potom dodajte batat i malo vode. Poklopite i kuhajte 7-10 minuta, dok batat ne omekša.

5. Dodajte kadulju, sol i leću te dobro promiješajte. Kuhajte još oko minutu.