Sastojci za Twix čokoladice:
Za keks:
115 grama smekšalog maslaca
30 grama šećera
prstohvat soli
160 grama brašna
Za karamelu:
400 ml kondenziranog mlijeka
50 grama smeđeg šećera
45 grama maslaca
3 grama soli
1 žlica ekstrakta vanilije
Za čokoladni preljev:
200 grama tamne čokolade
30 grama maslaca
Priprema:
1. Maslac sa sobne temperature pomiješajte ručno sa šećerom i prstohvatom soli dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.
2. U smjesu prosijajte brašno, pa ju ručno umijesite. Znat ćete da ste gotovi, kada se smjesa više ne lijepi za prste i odvaja od posude.
3. Utisnite tijesto u lim za pečenje koji ste prethodno namastili ili na koji ste stavili papir za pečenje.
4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.
5. Napravite karamelu na laganoj vatri od kondenziranog mlijeka, smeđeg šećera, soli i maslaca uz stalno miješanje.
Ako nemate pri ruci kondenziranog mlijeka, možete ga napraviti u manje od 5 minuta po ovom receptu.
6. Kada tekućina zavrije, pustite da lagano kuha još pet minuta. Tada dodajte ekstrakt vanilije.
7. Vruću smjesu prelijte preko ohlađenog keksa i vratite na pećnicu 12 do 15 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
8. Na pari rastopite čokoladu i maslac, pa prelijte sve zajedno preko keksa.
9. Stavite u hladnjak na 30 minuta, pa izrežite i poslužite. Dobar tek.
U Youtube videu Home Cooking Adventurea pogledajte kako se ovi čokoladni prutići s karamelom mogu pripremiti kod kuće.