Sastojci:
200 grama maslaca
400 grama šećera
200 grama brašna
200 grama kakaa u prahu
4 velika jaja
1 teglica Nutelle od 400 grama
½ čajne žličice soli

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva.

2. U loncu na umjerenoj temperaturi otopite maslac, pa mu dodajte šećer uz stalno miješanje.

3. Maknite lonac s vatre. U nju stavite sol, brašno i kakao prah. Sve dobro promiješajte.

4. U smjesu stavite jaja i dobro promiješajte.

5. Lim za pečenje prekrijte s malo ulja ili maslaca. Izlijte u njega polovicu pripremljene smjese za browniese.

6. Preko smjese za browniese stavite Nutellu.

7. Špatulom prekrijte Nutellu s ostacima smjese za browniese.

8. Pecite kolač dok vrh ne dobije lijepu smeđu koricu. Za to će vam biti potrebno oko 28 do 30 minuta.

Ne provjeravajte kolač čačkalicom, jer ovaj trik tu ne pali. Zbog Nutelle sredina kolača mora biti mokra, kao što je to slučaj s lava cakeom.

9. Ohladite kolač 15 minuta i poslužite s kuglicom omiljenog sladoleda. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju