Pješčane plaže ili volite ili ne volite. Pretpostavimo li da ih volite, ovo bi za vas moglo biti pravo mjesto božanskog užitka. Rajska plaža duga je 1500 metara i bosonogo hodanje duž cijele obale osjećaj je za pamćenje. Ipak, ako je već danima prevruće, pijesak bi mogao biti užaren. U tom slučaju, u šetnju krenite obuveni.

Smještena je na sjeveroistočnom dijelu otoka. Ponosna je vlasnica plave zastave koja garantira čistoću mora i ostalog prirodnog okruženja, a nalazi se i na CNN-ovoj listi "100 najboljih plaža na svijetu".

Rajska plaža na Rabu Rajska plaža na Rabu (Foto: Getty)

Pogled sa svakog kvadratnog metra očaravajući je jer plažu okružuju planine. Otočić se nalazi u uvali i zbog iznimno plitkog mora do njega je moguće doći pješke. Plažu obožavaju roditelji s malom djecom jer sadržaja za njih ima napretek. Bez straha roditelji mogu pustiti djecu u more, izrađivati pješčane kule, a brojni su i sportski sadržaji.

Pješčana podloga na plaži idealna je za odbojku ili nogomet na pijesku, dodavanje frizbijem ili picigin u moru. U blizini plaže moguće je i zaplesati zumbu, odigrati i sportove s loptom poput nogometa i rukometa. Čini se da su na Rajskoj plaži mislili baš na sve pa su dostupni i aqua aerobik, sportovi na vodi i ronjenje.

Još jedna velika prednost posjeta ovoj plaži jest dan uživanja koji možete provesti u ležećem položaju. Birate između pozicija na suncu ili u gustoj borovoj šumi, ali cijelo vas vrijeme grije topli pijesak. To je podloga za odmor koja se ne zaboravlja.

 

Advertisement

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju