Pješčane plaže ili volite ili ne volite. Pretpostavimo li da ih volite, ovo bi za vas moglo biti pravo mjesto božanskog užitka. Rajska plaža duga je 1500 metara i bosonogo hodanje duž cijele obale osjećaj je za pamćenje. Ipak, ako je već danima prevruće, pijesak bi mogao biti užaren. U tom slučaju, u šetnju krenite obuveni.

Smještena je na sjeveroistočnom dijelu otoka. Ponosna je vlasnica plave zastave koja garantira čistoću mora i ostalog prirodnog okruženja, a nalazi se i na CNN-ovoj listi "100 najboljih plaža na svijetu".

Rajska plaža na Rabu Rajska plaža na Rabu (Foto: Getty)

Pogled sa svakog kvadratnog metra očaravajući je jer plažu okružuju planine. Otočić se nalazi u uvali i zbog iznimno plitkog mora do njega je moguće doći pješke. Plažu obožavaju roditelji s malom djecom jer sadržaja za njih ima napretek. Bez straha roditelji mogu pustiti djecu u more, izrađivati pješčane kule, a brojni su i sportski sadržaji.

Pješčana podloga na plaži idealna je za odbojku ili nogomet na pijesku, dodavanje frizbijem ili picigin u moru. U blizini plaže moguće je i zaplesati zumbu, odigrati i sportove s loptom poput nogometa i rukometa. Čini se da su na Rajskoj plaži mislili baš na sve pa su dostupni i aqua aerobik, sportovi na vodi i ronjenje.

Još jedna velika prednost posjeta ovoj plaži jest dan uživanja koji možete provesti u ležećem položaju. Birate između pozicija na suncu ili u gustoj borovoj šumi, ali cijelo vas vrijeme grije topli pijesak. To je podloga za odmor koja se ne zaboravlja.

 

Advertisement

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju