1. Avarua, otočje Cook

Iako službeno pripadaju Novom Zelandu, ovi otoci su čak 3200 kilometara udaljeni od dva velika otoka. Tropske plaže kao na Havajima, a predivna priroda i čisto more samo su neki od razloga zašto posjetiti ove otoke. Kad pri tome pridodamo smještaj u vili na plaži već za 130 dolara - mjesečno, ma gdje ćete bolje...

2. Krumlov, Češka
Češka je poznata kao cjenovno prihvatljiva destinacija, stoga ni ne čudi da se upravo jedan češki grad nalazi na ovoj listi. Ok, svi znamo da je češko pivo sjajno, no jeste li znali kako noćenje u ovom gradu možete pronaći već za 10 eura! Pa onda na zeml knedličke, gulaše, divljač, pitomač...

3. Koh Tonsay, Kambodža
Nismo sigurni zašto Kambodža još uvijek nije jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija kao primjerice susjedni Tajland, no unatoč tome, smatramo kako će to postati vrlo brzo. Zemlja predivne prirode dostupna je svakom džepu, a ono što je zanimljivo je činjenica kako dnevni smještaj možete dobiti već za 6 dolara, i to u luksuznim bungalovima. Sasvim solidno pivo stoji pola dolara do dolar, a grilane plodove mora platit ćete oko pet američkih dolara - u najluksuznijem restoranu u Sihanoukvilleu!

4. Guanajuato, Meksiko
Meksiko je zemlja puna raznolikosti, plaža, planina, piramida, prašuma, a Guanajuato je jedna od najpopularnijih destinacija. Apartman ovdje košta svega 6 dolara, a karta za kino tek 2 dolara. A tek lokalna tekila i jela na bazi papričica i graha... Jedino što ćete platiti malo više je povratna karta iz Zagreba, ali na to smo vas upozorili u uvodu.

5. Biserni otoci, Panama
Ovi se otoci nalaze u Tihom oceanu, nedaleko od Panamskog kopna. Otoci nemaju baš puno stanovnika, tako da ako volite mir i tišinu - ovo je idealno mjesto za vas.

6. Agoda Beach, Goa, Indija
Zajašite slona za sitnu lovu, popijte pivo za 40 centi, idite k frizeru po novu frizuru već za 60 centi, ili popijte koktel na plaži za 2 dolara. I onde počne party na plaži - treba li vam išta više?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju