1. Camogli u Italiji

Ovo malo ribarsko mjesto posebno je po svojoj arhitekturi, a izdvajaju se kuće koja je svaka u svojoj boji. Pitate se zašto? To je iz razloga kako bi ribari s mora mogli vidjeti svoje kuće. Ovo šareno seoce svakako valja posjetiti!

2. Macao toranj u Kini
Ovaj toranj visok je čak 338 metara, a upravo je to visina s koje se pruža spektakularan pogled na cijeli grad. Smješten u Kini, toranj nudi jedno posebno iskustvo i doživljaj o kojem ćete dugo pričati. Macao je u svijetu poznat po turizmu i kockanju, kao i po razvijenoj tekstilnoj i elektroničkoj industriji te bankarstvu. Macao se nalazi 60 kilometara jugozapadno od Hong Konga i bivša je portugalska kolonija.


3. Þingvellir u Islandu
Þingvellir se nalazi u blizini poluotoka Reykjanes, kod vulkana Hengill koji su dio doline Srednjeatlanskog grebena. Tu se nalazi i najveće prirodno jezero na Islandu, Þingvallavatn. Jedna od najpopularnijih aktivnosti ovog kraja je i ronjenje u ledeno hladnoj vodi ispod ledenog pokrivača.

4. Vrh Kudremukh u Indiji
Ovaj vrh smješten je u Nacionalnom Parku Kudremukh u Indiji, u gorju imena Sahyadri koje se proteže od sjevera 1600 km prema jugu duž zapadnog ruba visoravni Dekan u zapadnom dijelu Indije. Sahyādri ima visoku razinu endemizma, te je priznat kao jedan od osam vodećih svjetskih "najvrućih mjesta" biološke raznolikosti.

5. Kinderdijk u Nizozemskoj
Kinderdijk je selo u nizozemskoj pokrajini Južna Holandija, u općini Lekkerland, oko 15 km od Rotterdama. Selo je poznato turističko odredište jer se u njemu nalaze predivne vjetrenjače, brojne farme, a u selu možete kupiti domaće proizvode od sira i poznate drvene klompe. Danas je to najveća koncentracija tradicionalnih vjetrenjača u Nizozemskoj i svijetu. Zbog toga je Kinderdijk upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi 1997. godine.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju