Gladden je privatni otočić u Karipskom moru pokraj Koraljnog grebena Belizea. Riječ je o jednom od najljepših mjesta na svijetu ispred kojeg se jednom godišnje skupljaju najveće živuće ribe na svijetu – kitopsine.

Ne čudi stoga što su vode oko Gladdena zaštićene, ali i što nude neponovljivo iskustvo ronjenja u čarobnom netaknutom podmorju.

Vlasnici tvrde da je Gladden najizoliraniji privatni otok na svijetu. Do otoka se dolazi gliserom ili privatnim helikopterom iz sela Placencia u Belizeu koji je udaljen tridesetak kilometara. U cijenu noćenja uključeni su obroci koje vam priprema vrhunski chef U cijenu noćenja uključeni su obroci koje vam priprema vrhunski chef (Foto: Profimedia.hr)

Povrh svega, ovdje su vam susjedi tek ptice i ribe. Luksuzna villa od 278 četvorna metra na Gladdenu može odjednom smjestiti dvije ili maksimalno četiri osobe.

Iz svake prostorije na otoku pruža se spektakularan pogled na okolicu, a u svakom trenutku na raspolaganju vam je diskretno osoblje koje će vam skuhati i poslužiti obroke, organizirati ronilačku turu ili se pobrinuti za bilo koju drugu želju.

Naime, kuhar, menadžer i batler smješteni su na otočiću do Gladdena, te su udaljeni dvije minute vožnje brodom od njega. Do vas će doći samo i ako ih pozovete.

Za ovakav tretman treba izdvojiti i nešto više novaca. Noćenje na Gladdenu za dvije osobe stoji oko 18.000 kuna, a valja znati i da se minimalno trebaju bukirati četiri noćenja.

Kako izgleda život na Gladdenu, provjerite u našoj fotogaleriji. Prekrasan pogled s Gladdena Prekrasan pogled s Gladdena (Foto: Profimedia.hr)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju