Rafting je rekreativni sport koji je u Hrvatskoj proteklih nekoliko godina zaista zaživio, a razlog tome je što su rijeke u Hrvatskoj idealne za ovaj sport. Vožnja obično traje oko 4 sata, a spušta se u gumenjacima za rafting koji su napravljeni od izuzetno otporne višeslojne gume te imaju više odvojenih zračnih komora. Duljina čamca je obično između 3 i 6 metara, a ovisno o duljini može prevesti od 4 do 10 osoba.


Brojne rijeke u Hrvatskoj i susjednim zemljama poznate su između ostalog i po raftingu, a neke od najpoznatijih su Dobra, Cetina, Kupa, Zrmanja, Mrežnica, Krka te Korana.

Ako moramo birati - Zrmanja i Kupa bile bi naš prvi odabir. Ove dvije rijeke spadaju među najljepše rijeke u Europi koje krasi savršeno kristalna voda i spektakularan kanjon s veličanstvenim vodopadima.

Za vrijeme vašeg izleta imati ćete priliku vidjeti raznoliku prirodu i bogat životinjski svijet te istražiti tipičan krški fenomen sačinjen od sedrenih slapova po kojima je ovaj kraj poznat.

Izlet na rafting obično počinje u Kaštel Žegarskom, udaljenom jedan sat lagane vožnje od Zadra. Nakon kratke orijentacije sa skiperom i po dobivanju sigurnosnih instrukcija, bit ćete spremni za pokret. Prvih sat vremena veslanja, stići ćete do prekrasnih vodopada na rijeci Kupi gdje ćete imati priliku zaplivati ispod samih slapova. To je nešto predivno!


Više vodopada i brzaka čeka Vas u nastavku izleta niz rijeku Zrmanju sve do Muškovaca, gdje izlet obično završava. Nakon što jednom isprobate, vjerujte nam, nema prestanka! Raftingu ćete se vraćati svake godine.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju