Poželite li pobjeći iz grada i uživati u avanturi istraživanja netaknute prirode i ljepota Lijepe Naše, na svega dva sata od Zagreba čeka vas izvor Kupe. Bilo proljeće, ljeto ili jesen, dio Nacionalnog parka Risnjak, kojem pripadaju izvor rijeke Kupe i staza uz rijeku sve do granice sa Slovenijom, u svako doba godine oduzima dah.Kupa je lijepa i za velikih vrućina, ali šetnja stazom od granice do tamo, po kiši, nešto je neopisivo. U to vrijeme možete susresti tek pokojeg prolaznika koji dijeli strast prema prirodnim ljepotama. Magla se izdiže iz Kupe, koja se doima kao da ključa, a okolne planine otpuštaju maglu i izgledaju kao da dišu. Doživljaj je bolji od bilo kojeg filma, bilo kojeg opisa u romanu. Jednostavno, to se mora doživjeti.

> Savršeno za vikend! Mjesto koje očarava sve koji vole Kupu i prirodu

Pitoreskan i nadasve mitski krajolik, u kojem se još uvijek može osjetiti staroslavenski duh i kojem snimljene fotografije jedva čine pravdu. Tamo se čovjek osjeća vrlo malen, ali istovremeno ga ta priroda čitavog ponese i što se više približavate izvoru, miris postaje intenzivniji i napada vaša osjetila euforijom.

> Tenisice na noge i trk u prirodu: Najbolja mjesta za trekking u Hrvatskoj

S jedne je strane zaselak Razloge, do kojeg se može doći, ali se u njega ne smije ući autom, a s druge strane mjesto Gerovo. Staza od Razloga do izvora isprva je simpatična, a onda postaje izazov, no zna se tamo biciklom spustiti pokoji entuzijast.Staza od granice sa Slovenijom, na čijem je početku takozvani Medvjeđi park, odnosno malo igralište posvećeno medvjedima, puno je pitomija i nudi dovoljno hodanja za jedan dan – oko 10 kilometara, koliko smo prešli parkiravši se uz granicu.

Oni kojima se to čini previše mogu prepoloviti put tako da se iz Gerova spuste autom i u zaselak unutar samog parka. Dakle, više je načina i svaki je iskustvo na svoj način.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju