Poželite li pobjeći iz grada i uživati u avanturi istraživanja netaknute prirode i ljepota Lijepe Naše, na svega dva sata od Zagreba čeka vas izvor Kupe. Bilo proljeće, ljeto ili jesen, dio Nacionalnog parka Risnjak, kojem pripadaju izvor rijeke Kupe i staza uz rijeku sve do granice sa Slovenijom, u svako doba godine oduzima dah.



Kupa je lijepa i za velikih vrućina, ali šetnja stazom od granice do tamo, po kiši, nešto je neopisivo. U to vrijeme možete susresti tek pokojeg prolaznika koji dijeli strast prema prirodnim ljepotama. Magla se izdiže iz Kupe, koja se doima kao da ključa, a okolne planine otpuštaju maglu i izgledaju kao da dišu. Doživljaj je bolji od bilo kojeg filma, bilo kojeg opisa u romanu. Jednostavno, to se mora doživjeti.

> Savršeno za vikend! Mjesto koje očarava sve koji vole Kupu i prirodu

Pitoreskan i nadasve mitski krajolik, u kojem se još uvijek može osjetiti staroslavenski duh i kojem snimljene fotografije jedva čine pravdu. Tamo se čovjek osjeća vrlo malen, ali istovremeno ga ta priroda čitavog ponese i što se više približavate izvoru, miris postaje intenzivniji i napada vaša osjetila euforijom.

> Tenisice na noge i trk u prirodu: Najbolja mjesta za trekking u Hrvatskoj

S jedne je strane zaselak Razloge, do kojeg se može doći, ali se u njega ne smije ući autom, a s druge strane mjesto Gerovo. Staza od Razloga do izvora isprva je simpatična, a onda postaje izazov, no zna se tamo biciklom spustiti pokoji entuzijast.



Staza od granice sa Slovenijom, na čijem je početku takozvani Medvjeđi park, odnosno malo igralište posvećeno medvjedima, puno je pitomija i nudi dovoljno hodanja za jedan dan – oko 10 kilometara, koliko smo prešli parkiravši se uz granicu.

Oni kojima se to čini previše mogu prepoloviti put tako da se iz Gerova spuste autom i u zaselak unutar samog parka. Dakle, više je načina i svaki je iskustvo na svoj način.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju