Izdvojili smo nekoliko destinacija koje možete doživjeti na malo drugačiji način poput pravog novinara tog svjetski poznatog istraživačkog časopisa.

1. Butan

Nedavno se u zemlji Gromovitog Zmaja, kako još zovu Butan, rodio princ i povodom toga njegov otac, koji nosi krunu s nacionalnom pticom, gavranom, naložio je da se u njegovu čast posadi 108 tisuća stabala.

U ovoj zemlji raste više marihuane od obične trave, no većina stanovnika ju ne konzumira već njome hrane svinje. Zainteresirala vas je ova zelena i šumovita zemlja? Ovo je sve što ćemo vam otkriti, a ostalo ćete morati istražiti sami pa brže bolje pogledajte raspored letova ili više informacija o ovom zanimljivom putovanju.

2. Ekvador: Amazona, termalni izvori i vulkani

Osjetite šarenilo Ekvadora, uklopite se u srdačno lokalno stanovništvo, ručajte s pripadnicima zajednice Anda, 'banjajte se ' i provedite noć u tradicionalnoj hacijendi. Nezaboravne uspomene stvorit ćete i penjajući se na vulkane te ploveći moćnom Amazonom. Što vas sve još očekuje na ovoj nevjerojatnoj avanturi provjeriteovdje

3. Patagonija

Od vrućih tango koraka do glečera sve vas to očekuje na putovanju koje se ne propušta. Stoga ne čudi da mnogi nazivaju kulturu i geologiju Patagonije dramatičnom te ju preporučaju vidjeti uživo.

Od vatrenog Buenos Airesa do čileanskog Lake Districta;  planine pokrivene snijegom, zeleni slapovi koji padaju preko crnog kamenja koje je nastalo nakon erupcije lave, čista jezera, vulkani, šume i glečere, samo su neke od zanimljivosti koje vas očekuju.

Kada se možete uputiti na ovo jedinstveno putovanje gdje ćete između ostalog istraživati Torres del Paine Nacionalni Park i zapanjujući Perito Moreno glečer te stajati na kraju Zemlje,provjerite odmah

4. Kostarika

Jeste li znali što sve trebati učiniti kako bi uslikali savršenu fotografiju divovskih plavih leptira na području Kostarike? Reporteri National Geographica se zbog takvih jedinstvenih fotografija penju na vulkane, a isto možete učiniti i vi.

Usput posjetite zadrugu kave, potražite majmune (ili će oni prije pronaći vas) i ne propustite isprobati lokalni specijalitet 'casado'. Kako što prije omastiti brk i družiti se s majmunima, saznajte ovdje.

5. Sjeverna Indija i Ganges

Ganges je rijeka koja ima mitološko značenje za Indijce i još uvijek ima ljudi koji obavljaju svoje svakodnevne rituale jednako kao što su se obavljali i prije tisuću godina. Iskusite najbolje od Indije uključujući i moćnu Ganges rijeku. Jedinstveno putovanje pokriva Delhi, fascinantni Taj Mahal, otkrivanje sakrivenih sela i opuštajuću plovidbu rijekom i razgledavanje hramova i palača. Pogledajte plan puta i rezervirajte svoju kartu odmah.

 

6. Belize

Osim što je Belize poznat kao omiljeno odredište za medeni mjesec novopečenih bračnih parova, dobro je znan i po jednim od najbolje očuvanih od majanskih ruševina na svijetu. No na ovom putovanju imat ćete priliku saznati i nešto dublje o ovoj zemlji na obali Karipskog mora, a s obzirom da je engleski službeni jezik u ovoj zemlji vjerojatno nećete imati problema s komunikacijom.

Uživajte u bubnjarskoj lekciji Garifuna naroda, otkrijte skrivena sela i plivajte u prekrasnom moru oko Caye Caulker.Saznajte kako se živi i zabavlja u Belizeu te rezervirajte svoj let u raj.

7. Bali i Java

Jel ovo san ili java? Na vas čekaju Bali i Java. Odmarajte na netaknutim plažama, istražite egzotične džungle, rikšama dođite do lokalnih tržnica, pronađite svoj mir u antičkim hindu i budističkim hramovima.

Popijte čaj u Mangkunegaran palači i uživajte na savršenim plažama Sanura. Otkrijte savršenu mješavinu prirodne ljepote i budističkog zena u ovom nevjerojatnom kutku svijeta. Zanima vas kad se kreće? Sve saznajte ovdje. 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju