Kada putujemo, uvijek planiramo unaprijed. To je normalno i nije loše iz nekoliko razloga. Glavni je taj, što obično, ako rezerviramo unaprijed, naš put može biti puno jeftiniji nego da idemo negdje na "blef".

Druga stvar je ta, da ako odemo u neki grad gdje nikada nismo bili, šanse da vidimo sve što bi trebali su jednake nuli. Ipak, priprema je obavezna kad su putovanja u pitanju. Ako se ipak odlučite na jedan spontani put izvan države, donosimo vam popis najboljih aplikacija i web stranica s kojima će vam osigurati jeftini smještaj, jesti dobro i vidjeti sve što trebate.

Rezervirajte svoj let:

Ključ za dobivanje najbolje avio karte po najjeftinijoj cijeni je fleksibilnost. Ako ste fleksibilni, šanse da ćete pronaći avio kartu koja vam se uklapa u budžet su ogromne. Odite na Kayak Explore ili na SkyScanner.net i pretražite što se nudi. Razmislite da letite na mjesta na koja niste planirali nikada ići, a za koja su karte jeftinije.

>> Zaboravite roaming i traženje WiFi-ja! Od sada na putovanjima šaljite besplatne poruke

Pronađite sobu:

Danas se na internetu nalazi zaista velik broj stranica koje nude mogućnost rezervacije smještaja, a brojne od tih stranica nude i posebne cijene za svoje članove. Na raspolaganju su vam aplikacija HotelTonight ili aplikacija u vlasništvu Booking.com-a gdje ćete pronaći zaista niske cijene smještaja.

Planirajte svoj itinerar:

Ako putujete u grad ili državu gdje nikada niste bili, aplikacija Utrip će vam pomoći da popunite svoje prazne dane brojnim aktivnostima. U ponudi je preko 37 gradova Amerike i Europe, a možete planirati svoje dane doslovno u minutu.

Rezervirajte mjesto u restoranu:

Zaboravite na ono pravilo da je stol u restoranu potrebno rezervirati 30 dana unaprijed. Glupost. Skinite si aplikaciju Table8 ili Resy i pronađite stol u nekom od restorana u destinaciji u koju putujete.

Sve u jednom:

Željni ste odmora bez puno planiranja? Imamo rješenje i za to. Posjetite LastMinuteTravel.com i potražite put koji uključuje sve u jednom. Avionsku kartu, smještaj i uslugu all inclusive. Uštedite na vremenu planiranja putovanja i prođite jeftino, ključ zadovoljstva je naravno - fleksibilnost.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju