Švicarski grad odlučio je počastiti posjetitelje financijskim poticajem u obliku darovne kartice koja se može koristiti na brojnim mjestima – hotelima, restoranima, kafićima, barovima. S obzirom da i vrapci na grani znaju kako je koronavirus značajno utjecao na putovanja, ovom gestom, ženevske vlasti su odlučile nagraditi turiste koji i u ovim vremenima dolaze u posjetu.

Geneva Gift Card ima vrijednost od otprilike 700 kuna, a može se iskoristiti u 58 hotela i pansiona, 66 barova i restorana, ali i u raznim gradskim atrakcijama. Posjetitelji karticu dobivaju prilikom čekiranja u smještaj koji sudjeluje u programu, a kako bi je dobili, minimalni ostanak je dvije noći.

Gimmelwald, Švicarska - 5 Putovanja Teško je povjerovati da još uvijek postoji nešto ovakvo: Otkrijte najbolje čuvanu tajnu Švicarske

Po sobi se dobiva jedna kartica, tako da ako ste računali na duple popuste, žao nam je što smo vas razočarali. „Poklanjanje“ će vrijediti do kraja godine, no bitno je napomenuti kako je dobro potrošiti iznos na kartici, jer bilo koji iznos da ostane – propada.

Ženeva je inače drugi najveći švicarski grad, a u njoj su sjedišta Svjetske trgovinske organizacije, Svjetske zdravstvene organizacije, Crvenog križa. Naravno, ovdje se nalazi i mnoštvo luksuznih butika, draguljarnica i hotela, no u gradu ćete naći i mnoge druge zanimljivosti.

Slika nije dostupna Putovanja Švicarsko selo iz bujne zelene doline koje okružuju čak 72 vodopada

Još jedna prednost je besplatna karta za gradski prijevoz u trajanju od 80 minuta čim stignete na kolodvor. No, to nije sve, jer ćete prilikom ulaska u smještaj, dobiti besplatnu karticu za javni gradski prijevoz dok god ste tamo. U svakom slučaju, sve ovo skupa uopće ne zvuči kao loša prilika za posjetiti Ženevu, otići malo na jezero, probati sjajne čokolade...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju