Nakon jurcanja po aerodromu i savladavanja svih mogućih prepreka na putu prema gateu, gdje ćemo konačno malo odahnuti prije nego što se vinemo u zrak, mogli biste pimijetiti kako kotačići na koferima u jednom trenutku nailaze na mekanu podlogu.

To što sve više aerodroma ima tapisone nije slučajnost. Iako nam se može činiti da bi kakav tvrdi pod bio praktičniji te da je mekani materijal koji dnevno pregaze stotine putnika propala investicija i dodatni posao za čišćenje, psiholozi se ne slažu. Uloga je tapisona na aerodromu približiti ugođaj doma, koliko je to moguće, odnosno potaknuti putnike da se osjećaju opuštenije.

Ako se osjećaju opušteno, putnici će se lakše odlučiti na kupovinu i samim time potrošiti više. Prema istraživanjima, zadovoljni se putnici sedam posto češće odlučuju na razgledavanje "djutića".

Osim tapisona, ulogu opuštanja igraju i niski stropovi, a zaposlenici neumorno traže nove načine kako bi naveli putnike da izvade novčanike. Uloga prostorija za jogu ili saune na aerodromima također je stvaranje pravog ugođaja za putnike koji imaju velike razmake između letova.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju