Nikad ne možete imati dovoljno ljubavi u životu, pogotovo kada se svijet oko nas čini kaotičnijim nego ikad. Srećom za zaljubljene širom svijeta, planeta je prepuna romantičnih mjesta koja će vam istovremeno oduzeti dah i ukrasti srce, ispunjavajući vas ljubavlju i uzbuđenjem u jednakoj mjeri. Živimo u nevjerojatnom kutku svemira, a ako ste jedan od nepopravljivih romantika, ovo su neka od odredišta gdje nećete pogriješiti ako odvedete svoju bolju polovicu…

Venecija (Italija)

Na cijelom svijetu, teško je naći romantičniji grad od ovog koji nosi nadimak la serenissima. Ovdje je ljepota iza svakog ugla, a uski kanali i renesansna arhitektura svakog će posjetitelja ostaviti bez daha. Romantičnih restorana ne nedostaje, dok se brojni mostovi čine savršenima za izjavljivanje vječne ljubavi. A tek vožnja gondolom? Venecija je grad za zaljubljene, mlade i stare.

Gondola Gondola (Foto: Getty Images)

Marakeš (Maroko)

S bojama, mirisima i nevjerojatnim prizorima, Marakeš je mjesto koje će itekako pobuditi vaša osjetila. Grad je „ludo“ odredište a itekako je i uzbudljiv za romantične posjetitelje svih vrsta. Također je poznat kao grad luksuza, sa svim ukrašenim palačama i nevjerojatnom količinom spa i wellness opcija u kojima će svatko uživati. Naravno, netko će od posjetitelja uživati i na, u najmanju ruku živopisnom i glavnom gradskom trgu Jemaa El Fna kojeg je riječima nemoguće opisati.

Kyoto (Japan)

Iako je fokus uvijek na Tokiju, Kyoto je povijesna i kulturna prijestolnica ove fascinantne nacije. Grad je to s razglednica klasičnih budističkih hramova, šintoističkih svetišta, tradicionalnih drvenih kuća i carskih vrtova. Hrana je nevjerojatna, ljudi veličanstveni, atmosfera očaravajuća. Kyoto je najromantičniji prikaz Japana sa šumama bambusa koje nude prekrasnu pozadinu za šetnju zvjezdanim noćima.

Pariz (Francuska)

Je li moguće sastaviti izbor najromantičnijih gradova svijeta bez spominjanja Pariza? Je li to uopće legalno? Grad svjetlosti i danas je privlačan kao što je bio u svakoj fazi svoje povijesti. Francuska prijestolnica prepuna je romantičnih mjesta i trenutaka, gotovo da bi vas mogla uvjeriti kako je ovdje ni manje ni više rođena – ljubav.

Lisabon (Portugal)

Lijepi Lisabon s godinama postaje sve popularniji među parovima, sa sve više i više romantičnih duša koje žele istražiti niz gradskih restorana i atrakcija. Lisabon je za zaljubljene, a zaljubljenici će se naći razrogačenih očiju u čudu pred prekrasnom mješavinom povijesti i kulture koja krasi gradske ulice. Lisabon možda nije tako klasično prekrasan kao Beč ili Amsterdam, ali lijepim ga čine druge stvari. Uostalom, svaki je grad lijep na svoj način, zar ne?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju