Odmor i opuštanje neizostavni su dio svakog odmora. Bilo da odmarate na plaži, skačete padobranom, skijate ili ste na safariju, sigurno ćete nekad htjeti i mirniji odmor, koji će za cilj imati potpuno opuštanje.

Budući da hoteli sve više i više ulažu u dobar wellness, turisti ne moraju daleko tražiti masažu, opuštanje u bazenu ili sauni. Ipak, sve je više ljudi u potrazi za ultimativnim iskustvom opuštanja: spa odmorom. Srećom, europski gradovi sve su opremljeniji da zadovolje želje putnika.

Iako ga prvenstveno povezujemo sa znamenitostima, modom i gastronomijom, Pariz ima najviše spa centara gledajući veličinu grada: nevjerojatnih 965 ukupno, ili oko devet po četvornom kilometru. To je pokazalo novo istraživanje objavljeno na stranici money.co.uk, pri čemu je Pariz dobio titulu „naj spa grada" na cijelom svijetu.

Pariz također ima najskuplji, najbolje ocijenjeni spa u cijeloj zemlji. Dnevna propusnica u Molitor Spa by Clarins koštat će vas oko nevjerojatnih dvije tisuće kuna (290 eura) - ali se više nego isplati sudeći po korisnicima TripAdvisora.

“Imam vrlo intenzivan posao, a masaža na ovom mjestu me uvijek vrati u život”, napisao je jedan recenzent. To je mišljenje koje sigurno dijele mnogi, i bilo bi lijepo barem jednom posjetiti ovaj spa.

Druga na popisu je uvijek popularna Barcelona sa 605 spa centara: u prosjeku gotovo šest po kvadratnom kilometru. Dakle, u katalonskoj prijestolnici očito nećete naći samo kulturu, finu hranu i mnoštvo sunca – već i sjajno wellness iskustvo.

Bruxelles rijetko dijeli prva tri mjesta s Parizom i Barcelonom, ali kada je u pitanju broj spa centara, belgijska prijestolnica treća je na planeti. Ovdje možete uživati i u pivskoj kupki i uživati u kadi od kvasca, slada i hmelja. Četvrto mjesto zauzima Atena, a šesto Bordeaux.

Među prvih deset našao se i jedan neeuropski grad – kanadski Vancouver. U svakom slučaju, u koji god da wellness da odete, dobit ćete ono najvažnije – mir i opuštanje.

Bazen velik poput oceana: Osvježenje u kilometar širine i 3,5 metara dubine San Alfonso del Mar, Čile San Alfonso del Mar, Čile San Alfonso del Mar, Čile +3 San Alfonso del Mar u Čileu - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju