Venecija je jedno od najromantičnijih mjesta na svijetu, no nije tajna da je smještaj u ovom prekrasnom gradu vrlo skup. Međutim, kao i u većini turističkih destinacija, postoji mnogo mogućnosti za pronalaženje pristupačnog i povoljnog smještaja. Ako planirate posjetiti Veneciju, ne brinite: postoje mnogi smještajni objekti koji nude različite opcije, uključujući besplatan parking.

Ovo je popularni grad, ne samo za romantične izlete, već i za obiteljska, grupna i putovanja u poslovne svrhe. Bez obzira na razlog posjeta, odabir smještaja može biti ključan za ugodan boravak u ovom prekrasnom gradu.

Prije nego što krenete u Veneciju, važno je razmisliti o smještaju sa sigurnim, a poželjno je i besplatnim parkingom. Prednost takvog smještaja je očita, ali većina objekata s besplatnim parkingom je često jako udaljena od središta grada.

Kad je riječ o Veneciji, automobilom do centra grada gotovo uopće i ne možete pa je dobro malo više vremena posvetiti odabiru adekvatnog smještaja. Ako putujete s puno prtljage, hotel pokraj Piazze San Marco će biti najgora moguća opcija za vas.

Svatko će planove skrojiti prema vlastitim preferencijama, ali mi bismo vam poreporučili smještaj izvan grada. Mestre je grad u kopnenom dijelu Venecije i služi kao ulazna vrata za istraživanje jednog od najromantičnijih i najlegendarnijih gradova Italije. Za razliku od Venecije, koja je izgrađena na više od stotinu malih otoka povezanih mostovima, Mestre se može pohvaliti širokim avenijama i modernom arhitekturom, što ga čini savršenom bazom za turiste koji žele više prostora za lutanje.

Prijevozna mreža u Mestreu je impresivna, s redovitim vlakovima koji ga povezuju s drugim talijanskim gradovima poput Rima i Firence. Upravo to čini Mestre idealnom lokacijom za one koji žele jednostavan pristup obližnjim atrakcijama, a najvažnije od svega, glavna stranica Mestre je povezana s centrom Venecije vlakom koji će vas za desetak minuta dovesti do odredišta, a kartu ćete platiti svega 1,4 eura u jednom smjeru po osobi.

Ovdje ćete pronaći mnoštvo hotela i hostela kao što su Elite Spa Hotel, aO Hotel Venezia Mestre ili Leonardo Royal Hotel. Većina hotela vam može ponuditi i parking u garaži po cijeni od 13 eura na više (ovisno o hotelu), no dobra vijest je da se javni parking vikendom ne naplaćuje, što znači da svoje vozilo možete ostaviti na ulici na gradskom parkingu potpuno besplatno. Iako se na prvu čini da ga nema, prostora za parkiranje ipak ima na svakom uglu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju